Euroopan talouskomissaarin Olli Rehnin (kesk.) mukaan euromaiden parlamenttien on ratifioitava rahoitusvakausvälineen (ERVV) kasvattaminen viimeistään syyskuussa. Rehn kertoo asiasta saksalaislehti Bildille.

– Tässä on toimittava nopeasti heinäkuussa sovittujen toimien toteuttamiseksi – viimeistään syyskuussa, jotta epävarmuus saadaan hallintaan, Rehn sanoo.

Rehnin mukaan markkinoiden epävarmuus euroalueen talouteen ei ole perusteltua. Hänen mukaansa virkamiehet ympäri Eurooppaa toimivat nyt kaiket yöt ja päivät sen eteen, että kriisi saadaan haltuun.

– Markkinat haluavat kaiken kerralla. Yksityiskohtainen työ on kuitenkin hyvin monimutkaista, se vie viikkoja, mutta ei kuukausia, Rehn toteaa Bildille.

Samalla Rehn vakuutti, ettei Ranska, Italia ja Espanja tule tarvitsemaan pelastuspaketteja tai rahaa Euroopan vakausmekanismista (EVM).

– Ne ovat itse tekemässä oikeita budjetti- ja talousratkaisuja, joilla ne saavat taloutensa kuntoon. Se on myös oikea tapa palauttaa ja vahvistaa markkinoiden luottamusta, Rehn toteaa.