Suomen osaajapula on nyt täyttä totta, havaitsi alansa johtaviin kuuluva rekrytointiyritys. Työhakemusten määrä on romahtanut, kertoo rekrytointialalla toimiva ohjelmistoyhtiö Laura rekrytointi Oy. Toimitusjohtaja Ismo Kurri toteaa, että viime vuonna hakemuksia tuli yli 30 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2017.

Vielä toissa vuonna yhtiön asiakkaat ottivat yhtä avointa työpaikkaa kohti vastaan keskimäärin 21 hakemusta, kun viime vuonna vastaava luku oli vain 14 hakemusta per työpaikka.

”Organisaatioiden rekrytointi on vaikeutunut merkittävästi vuonna 2018. Hakijoiden määrä on romahtanut. Absoluuttisia lukuja ei voi eri vuosina verrata keskenään, koska asiakaskunta on ollut hieman eri näinä vuosina. Luvut kertovat hyvin yleisestä rekrytoinnin tilasta Suomessa, koska palvelumme on markkinajohtaja Suomessa”, Kurri sanoo.

LUE MYÖS: Petteri Orpo: ”Yritykset kaikkialla Suomessa viestivät työvoimapulasta – samaan aikaan 270 000 työtöntä”

Kurrin mukaan rekrytointien määrällä mitattuna yhtiön tarjoama Laura-järjestelmä on Suomen suosituin. Laura on palvelu työnantajille. Avoimet työpaikat tulevat Lauran kautta asiakasyrityksen nettisivuille ja kun työnhakija alkaa täyttää nettisivulla avautuvaa rekrytointilomaketta, Laura ottaa tiedot vastaan työnantajaa varten.

Kurri arvioi asiakkailtaan saamiensa tietojen perusteella, että koko Suomessa puhutaan tuhansista rekrytoinneista, jotka eivät onnistuneet viime vuonna, ja paikkoja jäi täyttämättä. Hänen mukaansa näyttää siltä, että työntekijöitä rekrytoidaan tänä vuonna vielä enemmän kuin viime vuonna.

”Rekrytointimäärien perusteella nousukausi on jatkumassa.”

Yritysten alkaa kuitenkin olla erittäin vaikea löytää osaavaa työvoimaa, sillä paljon puhuttu kohtaanto-ongelma näkyy: sekä työttömiä että avoimia työpaikkoja on paljon, mutta ne eivät kohtaa alueellisesti tai osaamisen perusteella.

Kohtaanto-ongelmaa ratkomaan

TE-toimistojen mukaan pula-ammattien ­määrä on ­kasvanut kolmessa vuodessa ja viime vuonna Suomessa oli pulaa jo 152 ammatin osaajista.

Kurrin mukaan tämä näkyy Laura-järjestelmästä saaduissa tiedoissa. Niiden ammattien määrä, joihin on vaikea löytää osaajia, on kasvanut merkittävästi.

”Kaikki kynnelle kykenevät on aika paljon jo palkattu. Nyt alkaa olla se kohtaanto-ongelma. Riittäkö koulutus, riittäkö osaaminen näihin tehtäviin, joita on tarjolla?”

LUE MYÖS: Pian tarvitaan jopa 53 000 uutta työntekijää Suomessa – ”Koneet käyvät nyt täysillä”

Yhtiö ratkoo ongelmaa kehittämällä osaajapankkia, joka yhdistää osaajia ja työpaikkoja. Kurri toivoo nyt siirtoja myös valtiovallan suunnalta. Työttömien pitäisi saada koulutusta ja päästä kartoittamaan osaamistaan.

”Että siihen satsattaisiin oikeasti nyt”, hän lähettää terveiset päättäjille.

Kurri huomauttaa, että opiskelu on ollut lähtökohtaisesti kiellettyä, jos saa työttömyyskorvausta. Vuodenvaihteessa tuli voimaan lakimuutos, joka laajentaa työttömän opiskelumahdollisuuksia. Nyt 25 vuotta täyttäneet työttömät voivat opiskella enintään kuusi kuukautta työttömyysetuutta menettämättä.

Jo aiemmin TE-toimisto on voinut sallia oman arvionsa perusteella opiskelun työttömyysetuudella tuettuna, mutta kriteerit ovat olleet melko tiukat.

Kurri pohtii, että erityisesti tällä hetkellä on pulaa koodareista, lääkäreistä ja kuljetusalan ammattilaisista, kuten bussinkuljettajista, kuorma-auton kuljettajista ja taksinkuljettajista.

”Tyypillisesti pienissä, tuntemattomammissa yrityksissä rekrytointi on merkittävästi haastavampaa kuin tunnetuissa yrityksissä.”

Moni yritys pohtii nyt Kurrin mukaan jo sitä, pitääkö yritysten alkaa itse kouluttaa osaajia. Jos rekrytoinnit eivät onnistu, se heijastuu suoraan kasvuun ja kasvutavoitteisiin.

”On selvää, että jos organisaatio ei saa palkattua, kyllähän se kasvua heikentää.”

Monsterilla myös hyvä uutinen

Sama ilmiö on huomauttu myös Alma Career Oy:n työnhakupalvelussa Monsterissa, joskin pienemmässä mittakaavassa. Toimitusjohtaja Marja Pylkkänen ei puhu romahduksesta, mutta toteaa, että tiettyjen toimialojen työpaikkoihin hakemuksia tulee selvästi aiempaa vähemmän. Hänkin puhuu kohtaanto-ongelmasta.

Erot ovat toimiala-, tehtävä- ja aluekohtaisia. Tietyillä aloilla on enemmän kysyntää ja kova kilpailu hakijoista.

”Esimerkiksi it-alan tehtävissä on selvästi haasteellisempaa löytää hyviä hakijoita”, Pylkkänen sanoo.

Toisena esimerkkinä Pylkkänen mainitsee terveydenhuollon, jonka osalta tilanne vaihtelee paljon alueittain. Osassa Suomea tekijöistä on kova pula ja toisaalla taas työvoimaa on enemmän tarjolla.

Pylkkänen huomauttaa, että Monster on rekrytointimedia, jota käyttää laajempi skaala asiakkaita kuin vaikkapa Lauraa, jonka puolella tilanne voi näyttää pahemmalta.

Positiivista on, että Pylkkäsen mukaan Monsterin ilmoitusten katselukerrat ovat olleet kovassa kasvussa. Iso osa kasvusta tulee mobiilikäyttäjiltä esimerkiksi matkapuhelimen kautta.

”Mobiilin kautta hakeminen on kuitenkin vielä hankalaa ja osassa järjestelmiä lähes mahdotonta. Eli vaikka kiinnostuisit työpaikasta, hakeminen ei mobiililla onnistu. Uskon, että jos tätä käyttäjäkokemusta kehitettäisiin, sillä voisi myös vaikuttaa hakemusmääriin.”

Laura Rekrytoinnin Kurri toteaa kuitenkin, että osalla heidän asiakkaistaan jopa yli puolet hakemuksista jätetään mobiilisti.

Alma Career Oy / Monster.fi ja Uusi Suomi kuuluvat molemmat Alma Media -konserniin.

LUE MYÖS: Näillä aloilla paha työvoimapula – Hallitus satsaa 40 miljoonaa työttömien kouluttamiseen