Perussuomalaisissa on hermostuttu sisäministeriön viime viikolla esille tuomaan selvitykseen, jonka mukaan "osa perussuomalaisten jäsenistä ja kannattajista hyväksyy väkivallan". Julkaisemattomasta tutkimuksesta uutisoitiin laajalti tiedotusvälineissä.

PS:n leivissä toimiva työmies Matti Putkonen ilmaisi suuttumuksensa tänään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa. Hänen mukaansa tutkimukseen ei ole voitu kysellä perussuomalaisten jäseniltä ilman puolueen lupaa. Nyt puolue on pannut menemään tiedustelun sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljaselle, sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikölle Tarja Mankkiselle ja sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.).

Perussuomalaiset haluavat kysymyksiinsä vastauksen keskiviikkoon mennessä.

- Jos ei sieltä rupea tulemaan vastauksia ja selvityksiä tarkemmin, voiko enää kansliapäällikkö Viljanen ihan oikeasti toimia nykyisessä puuhassaan, Putkonen puhisi.

Ritva Viljanen on demaritaustainen virkanainen.

Tunnelma Ylen radiostudiossa oli tänä aamuna muutenkin sanalla sanoen kireä. Etenkin demareista perussuomalaisiin loikanneen Putkosen ja Demarin päätoimittajan Juha Peltosen suhtautuminen toisiinsa oli pilkallinen.

Peltonen nimitti Putkosta "palkatuksi imagokonsultiksi", joka tarvitaan paikalle selittämään aina, kun puheenjohtaja Timo Soinilla on muita kiireitä. Putkonen puolestaan haukkui Peltosen johtaman puoluelehden, joka "kirjoittelee alatyyliin perussuomalaisista".

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Hanna Mäntylä ihmettelee Viljasen toimintaa Puheenvuoro-blogissaan. Mäntylän tekstin voi lukea täältä.