Teollisuusliitto ei ole menossa laajoihin lakkoihin huvikseen, vaan pakon edessä, vakuuttaa puheenjohtaja Riku Aalto.

Liiton tiedotteen mukaan ”työnantajien kovapäisyys pakottaa” työehtosopimusneuvotteluiden vauhdittamiseen lakoilla.

”Erityisen kovapäisiä työnantajat ovat olleet työaikakysymyksissä, mutta neuvottelupöytiin on tuotu poikkeuksellisen paljon myös nykyisiä sopimuksia heikentäviä elementtejä.”

Aalto ihmettelee myös työsulkuilmoituksen jättäneen Metsäteollisuuden käytöstä.

”Lakkoilmoituksemme jälkeen Metsäteollisuuden korkea edustaja valitteli, että kolmen päivän lakko vie kymmeniä miljoonia. Jostain syystä hän ei ole lainkaan laskenut tuplasti pitemmän aikaa kestävän työsulun kustannuksia tai tuplamenetyksiä lainkaan. Vai eikö niillä nyt olekaan niin väliä”, Aalto kyselee.

Metsäteollisuus on julistanut vastauksena Teollisuusliiton kolmipäiväiseen lakkoon kuusipäiväisen työsulun, jolloin Teollisuusliittoon kuuluvia työntekijöitä ei päästetä työpaikoilleen sahoille ja vaneritehtaille eikä heille makseta palkkaa. LUE LISÄÄ:

Teollisuusliitto ilmoitti tätä ennen 35 000 työntekijää koskevasta lakosta yhteensä kymmeneltä liiton sopimusalalta, muun muassa mekaanisen metsäteollisuuden alalla.

”Jos joku Etelärannasta kuvittelee, että pelottelu esimerkiksi jäsenmaksuperinnän lopettamisella jotenkin edistää sopimukseen pääsemistä, hän erehtyy”, Aalto jatkoi Teollisuusliiton valtuuston kokouksessa.

Teollisuusliiton valtuusto käsittelee torstain ja perjantain kokouksessa muun muassa tes-tilannetta. Ratkaisuja haetaan nyt valtakunnansovittelijan toimistolta.

Aallon mukaan työnantajien asennon on syytä muuttua.

”Työnantajien tahto oli se, että alojemme ratkaisut haetaan nyt valtakunnansovittelijan toimistolta. Toivottavasti näemme siellä hieman toisessa asennossa olevia vastapuolen neuvottelijoita kuin mitä pitkin syksyä olemme nähneet”, Aalto viestii.

LUE MYÖS: