Työmarkkinajohtajista ylivoimaisesti suurituloisin oli Uuden Suomen listauksessa Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) puheenjohtaja Pekka Lundmark, joka on Fortumin toimitusjohtaja.

Uuden Suomen listauksessa ovat mukana työnantajapuolelta EK ja Suomen yrittäjät (SY) sekä työntekijäpuolelta keskusjärjestöt ja suurimmat ammattiliitot. Listalle on otettu SAK:n suurimpien jäsenliittojen Teollisuusliiton, PAMin ja JHL:n puheenjohtajat. Nämä kaikki kolme jäsenliittoa ovat samaa kokoluokkaa. Lisäksi listalla ovat Akavan suurin jäsenliitto OAJ sekä STTK:n suurin jäsenliitto Tehy.

Juttu jatkuu listan jälkeen.

Lundmarkin ansiotulot nousivat yli 1,4 miljoonaan euroon ja pääomatulot yli 200 000 euroon vuonna 2018.

Toiseksi listalla yltää EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, jonka tulot ovat jo huomattavasti pienemmät. Ansiotuloa Häkämiehelle kertyi yli 370 000 euroa ja pääomatuloja 823 euroa. LUE SEURAAVAKSI:

Ay-johtajista suurituloisin vuonna 2018 oli Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, joka ohittaa nyt listauksessa niukasti OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen. Aalto tienasi yli 260 000 euroa ansiotuloina, pääomatuloja hänelle ei kertynyt lainkaan viime vuonna.

Heti Aallon perässä tulee OAJ:n Luukkainen, joka ylsi ay-pomojen palkkakärkeen vuonna 2017. Myöskään hänelle ei ole kertynyt viime vuonna pääomatuloja. LUE SEURAAVAKSI:

Keskustajärjestöjen puheenjohtajat tienasivat vähemmän kuin edellä mainittujen jäsenliittojensa johtajat. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sijoittuu listauksessa vasta seitsemänneksi ja SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kahdeksanneksi. Eloranta on listauksen viimeinen yli 200 000 euroa ansiotuloja tienannut johtaja.

Fjäderiä ja Elorantaa enemmän ansiotuloja sai STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, joka yltää listauksessa viidennelle sijalle yli 240 000 euron ansiotuloillaan. Palolalle kertyi pääomatuloja viime vuonna yli 7 000 euroa. LUE SEURAAVAKSI:

Vain puolet listan työmarkkinajohtajista sai pääomatuloja vuonna 2018. Edellä mainittujen lisäksi pääomatuloja kertyi SAK:n Elorannalle sekä Suomen Yrittäjien toimitusjohtajalle Mikael Pentikäiselle ja puheenjohtaja Jyrki Mäkyselle, joka ylsi viime vuonna Uuden Suomen listauksen suurimpiin pääomatuloihin yli 20 000 eurolla. LUE SEURAAVAKSI:

Pääomatuloissa toisena on Pentikäinen yli 10 000 eurolla. Eloranta puolestaan sai pääomatuloja yli 2000 euroa vuonna 2018.

Naiset pitävät Uuden Suomen työmarkkinajohtajalistauksen perää: kolme viimeistä johtajaa listauksessa ovat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sekä PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen, jonka tuloissa ei tosin vielä näy johtajan palkka lainkaan. Rönni-Sällinen valittiin PAMin johtoon vasta kesäkuussa 2019.

Naisista eniten vuonna 2018 tienasi Rytkönen yli 150 000 euron ansiotuloillaan. Kenelläkään naisjohtajista ei ollut pääomatuloja viime vuonna.

LUE SEURAAVAKSI: