SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti puoluekokouksen tiedotustilaisuudessaan halukkuutensa ”keskustella” joistakin hallituksen kehysriihipäätöksistä. Rinteen mukaan SDP:n linja muuttuu talouskasvua ja työllisyyttä painottavammaksi.

Uusi Suomi kysyi Rinteeltä, yrittääkö tämä toisen päähallituspuolueen puheenjohtajana avata kehysriihen päätöksiä.

– Olen todennut, että nyt pitäisi painottaa enemmän tuonne elvytyksen puolelle ja siellä on joitakin asioita, joista voisi keskustella. Meillä on nyt aikaa keskustella siitä ja valmistautua siihen keskusteluun, Rinne sanoo.

Toisesta päähallituspuolueesta kokoomuksesta kuului heti perjantaina Rinteen puheisiin liittyvä varoitus. Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat ja ministerit Paula Risikko, Jan Vapaavuori ja Alexander Stubb ilmoittivat MTV:n mukaan Rinteelle, että jo tehtyjä päätöksiä ei käy muuttaminen.

– Kansakunnan edun nimissä olisi tärkeää, että iso linja ei muutu, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Syrjäytetty puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.) ilmoitti hetki sitten, että hän jättäytyy ministerin tehtävistä rivikansanedustajaksi. Rinteen tiedotustilaisuudessa jäi silti yhä epäselväksi, tuleeko Rinteestä itsestään ministeri.

– Olen koko kamppanjan ajan tajunnut sen, että SDP:stä pitää palauttaa nykyistä vahvemmaksi puolueen elinten säätelyvalta siten että sääntöjen mukaiset asiat toteutuu ja mun mielestä on tärkeää, että puoluekokouksen jälkeen keskustelen ministeriryhmästä. Sen jälkeen olen valmis vastaamaan tähän. Henkilökohtaisesti olen valmis ottamaan vastaan sen, mitä porukka haluaa, Rinne muotoili.

Rinne kertoi olevansa ”jopa ehkä vähän järkyttynyt tuon valinnan jälkeen”.

– Jutta Urpilainen on tärkeä henkilö SDP:ssä ja toivon, että hän jatkaa vaativissa tehtävissä SDP:n sisällä tästäkin eteenpäin, Rinne sanoi.