Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo syyttää sdp:n vaaliohjelman vero-ohjelman ”lyövän päähän” yrittäjyyttä ja työllisyyskehitystä. Sdp:n Antti Rinne taas vastaa, että sdp:n yritysveroesitys on suoraan Orpon johtaman valtiovarainministeriön omasta esityksestä.

”Tässä vain voi todeta sen, että tämä punavihreä veronkorotuslinja löytää toisensa. Te uskotte, että ihmisten ja yrittäjien veroja korottamalla ja vielä enemmän euroja ottamalla tämä maa pelastuu. Samaan aikaan kun te lyötte yrittäjyyttä ja työllisyyttä tätä kautta päähän, te lisäätte pysyviä menoja. Se on vastuutonta”, Orpo puhisi Rinteelle.

Sdp on vero-ohjelmassaan esittänyt listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämistä siten, että huojennetun osinkoveron raja laskettaisiin kahdeksasta neljään prosenttia osakkeen matemaattisesta arvosta. Rinteen mukaan se tuottaisi valtiolle 250 miljoonan euron lisätulot.

”Tämä on sinun oman virkamiehistösi – Järvikareen työryhmän – esitys tämä normaalituottoprosentin laskeminen”, Rinne vastaa.

”Minä pistin sen silppuriin saman tien, koska se olisi lisännyt yritysten verotusta”, Orpo kuittasi.

Listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisen lisäksi sdp esittää lähdeveroa institutionaalisille sijoittajille.

”Nämä molemmat ovat sellaisia, joilla ei varmasti ole negatiivisia talous- tai työllisyysvaikutuksia”, Rinne puolestaan jatkoi.

”Varmasti on”, Orpo vastaa.

”Sä olet, Petteri, nyt väärässä”, Rinne sanoo.

LISÄÄ AIHEESTA:

Sdp:n kannatus putosi alle 20%:n – Antti Rinne: ”Katsotaan miten käy ja kuka on pääministeri”

Sdp:kin putosi alle 20 %:n Alman gallupissa – kokoomus menetti lisää, perussuomalaiset jatkoi nousuaan