Suomen merkittävimpiin bisnesvaikuttajiin kuuluva Risto Siilasmaa antaa puheessaan sapiskaa Suomen työmarkkinoiden osapuolille, niin työnantaja- kuin työntekijäliitoillekin.

Siilasmaa on työnantajaliitto Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja, Nokian hallituksen puheenjohtaja, tietoturvayhtiö F-Securen hallituksen puheenjohtaja ja bisnesenkeli.

Siilasmaa sanoo eilen Teknologiateollisuuden tilaisuudessa pitämässään puheessa, että Suomea ei pelasteta nykyisellä menolla, jossa työmarkkinaosapuolet syyttelevät toisiaan.

– Aikana, jolloin peilin edessä pitäisi olla ruuhkaa on monien katse nauliintunut naapurin puolelle. Työnantaja löytää vikaa ammattiyhdistysliikkeestä ja työntekijäjärjestöt työnantajista eikä oman puolen ylilyönteihin puututa, Siilasmaa sanoo.

– Tosiasia on, että muutosvastarintaa on sekä työnantajien että työntekijöiden puolella ja molemmissa leireissä tapahtuu virhearviointeja, hän vielä korosti.

Siilasmaa puuttuu erityisesti työnantajapuolen reaktioihin.

– Monet työnantajien reaktiot ovat olleet kovin lyhytnäköisiä vaikkapa apteekkien sekä taksien osalta. Kun posti ehdotti ruohonleikkuuta uudeksi palveluksi, kommentoitiin tätä työnantajajärjestön taholta muun muassa seuraavasti: ”Moottorikäyttöisten koneiden ja laitteiden käyttäminen vaatii tiettyä osaamista. On vaikea uskoa, että ihan kuka tahansa voi vain alkaa leikata [nurmikkoa]”, Siilasmaa sanoo.

Siilasmaa ihmettelee sitä, että työnantajat haluavat muutoksia työmarkkinoiden jäykkyyteen, mutta sitten kuitenkin vastustavat uudistuksia.

– Työnantajat eivät voi samanaikaisesti vaatia työntekijöiltä joustoja kilpailukyvyn palauttamiseksi ja itse vastustaa kaikkia Suomen kannalta perusteltuja, mutta jonkin alan kannalta vaikeita uudistuksia, hän sanoo.

Siilasmaa korostaa, että kaikki hyvä johtaminen tapahtuu edestä. Työnantajien on näytettävä esimerkkiä, hän korostaa.

Siilasmaan mielestä Suomessa pitäisi pyrkiä ”maksimoimaan maksettua kokonaispalkkasummaa” eli lisäämään työpaikkoja.

– Työpaikkojen lisääminen edellyttää työmarkkinoilta joustoja, paikallista sopimista, hintakilpailukykyä ja työrauhaa. Näiden tavoitteiden pitää olla työntekijöille ja työnantajille yhteisiä, Siilasmaa kirjoittaa.

Lue myös: Siilasmaan radikaali veto: F-Securen työntekijä yhtiön hallitukseen