Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi ovat viimeisen vuosikymmen ajan olleet jalkapallon merkittävimpiä megatähtiä. Kiistely heidän paremmuudestaan on ikuisuusväittelyä.

FC Barcelonan ja Real Madridin fanit nokittelevat toisiaan jatkuvasti Messin ja Ronaldon tekemisistä. Kun Messi onnistuu, haukutaan Ronaldoa, ja kun Ronaldo onnistuu, haukutaan Messiä.

Argentiinan ulkopuolelta tulevat Real Madrid-fanit olivat kesäkuun lopulla erityisen innoissaan, kun Messi tyri Copa American finaalissa Chileä vastaan rankkarikisassa ja Chile voitti mestaruuden. Messille vinoiltiin, etteivät hänen taitonsa riitä tuomaan Argentiinalle mestaruutta, eikä hän siksi tule koskaan Diego Maradonan veroiseksi jalkapallolegendaksi.

Barcelona-fanit puolestaan vinoilivat Cristiano Ronaldolle, kun Portugali ei voittanut yhtään ottelua EM-kisojen alkulohkossaan. Ronaldon sanottiin olevan ”mainettaan pienempi”, joka on täysin riippuvainen Real Madridin muista tähtipelaajista.

Keskiviikkona 6. heinäkuuta Ronaldo-Messi –väittelyyn tuli dramaattinen käänne. Messi sai Espanjassa vankeustuomion törkeästä veropetoksesta. Hänen todettiin kiertäneen Jorge-isänsä kanssa veroja 4,2 miljoonan euron edestä. Messi tuomittiin myös kahden miljoonan euron sakkoihin.

Messi ei joudu vankilaan, koska Espanjassa alle kahden vuoden tuomion voi sovittaa ehdollisena. Hänen maineelleen vankeustuomio on silti iso tahra ja Real Madridin fanit tulevat muistuttamaan siitä toistuvasti.

Messin tuomiopäivän iltana Ronaldo teki maalin ja syötti toisen Portugalin voittaessa EM-kisojen välieräottelussa Walesin 2-0. Kaikesta kritisoinnista huolimatta Portugali on selviytynyt EM-finaaliin ja jahtaa ensi sunnuntaina ensimmäistä arvoturnausvoittoaan. Ronaldon panosta ei voi vähätellä.

Messi ja Ronaldo eivät ole koskaan voittaneet arvoturnausta maajoukkueessa, jos Messin Pekingissä 2008 saavuttamaa olympiakultaa ei lasketa. Messi on ollut häviämässä Argentiinan paidassa kolmea Copa American finaalia ja yhtä MM-finaalia. Ronaldo oli häviämässä EM-finaalia 2004 Kreikalle.

-Toivottavasti itken ensi sunnuntaina ilosta, kommentoi Ronaldo keskiviikon Wales-voiton jälkeen viitaten itkuihinsa Kreikka-tappion jälkeen.

Messiä tuskin kiinnostaa, voittavatko Ronaldo ja Portugali mestaruuden. Real Madridin ja Barcelonan faneille tällä on kuitenkin paljonkin merkitystä. Jos Portugali voittaa EM-kultaa, johtaa Ronaldo Messiä 1-0.