Fennovoiman osakas RAOS Voima ei ole kiinnostunut lisäämään omistusosuuttaan Hanhikiven ydinvoimahankkeesta, kertoo yhtiön maajohtaja Alina Haapalainen-Kamenev.

RAOS Voima edustaa Venäjän valtion energiayhtiö Rosatomia Fennovoima-hankkeessa. Yle Uutiset kertoi aiemmin tänään, että RAOS Voima olisi kiinnostunut ja suunnittelisi omistuksensa vahvistamista.

– Tähän voin vastata, että RAOS Voima omistaa 34 prosenttia [Fennovoimasta], eikä aio korottaa omistusta, Haapalainen-Kamenev toteaa kesken palaverin Uudelle Suomelle tekstiviestitse.

Kun RAOS Voima omistaa 34 prosenttia Fennovoimasta, omistaa loput 66 prosenttia yhtiöstä suomalaisista osakkaista koostuva Voimaosakeyhtiö SF. Se on myynyt suurimman osan osakkeistaan eri osakkaille, joita tänään ilmoittautui mukaan kaksi uutta: Fortum ja SRV. Lisäksi Outokumpu ilmoitti ostavansa lisää Voimaosakeyhtiön osakkeita.

Kaikkiaan Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaat ovat sitoutuneita osallistumaan 65,1 prosentilla Fennovoima-hankkeeseen. Osa Voimaosakeyhtiön osakkeista, 0,9 prosenttia Fennovoiman koko osakekannasta, on edelleen myymättä. Ne ovat yhä Voimaosakeyhtiön hallussa ja Fennovoiman mukaan kaupan.