Ylen Pressiklubin juontaja Ruben Stiller nosti Pressiklubin aluksi esiin viimekeväisen tapauksen, jossa Stillerin mielestä Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen oli ohjeistanut häntä Pressiklubin vieraista.

– Keväällä sinä ehdotat minulle ettei Susanna Kuparista otettaisi enää kommentoijaksi tähän ohjelmaan, Stiller sanoi vieraana olleelle Jääskeläiselle.

Stillerin mukaan syynä tähän oli se, että Kuparisen Eduskunta-näytelmä oli loukannut pääministerin vaimoa.

– En ollut edes nähnyt näytelmää. Keskustelin siitä yleläisen kanssa, jonka mielestä näytelmä oli osittain vihapuhetta, Jääskeläinen sanoi.

Lue jatkojuttu: Pressiklubi-spektaakkelia ihmetellään: “Ylen päätoimittaja käveli väijytykseen”

Stiller ja Jääskeläinen kiistelivät noin kymmenen minuutin ajan siitä, oliko kyseessä ohjeistus vai ei. Jääskeläisen mielestä hän halusi tuoda asian vain Stillerin tietoon ja harkittavaksi.

– Ulkopuolisille syntynyt kuva, että uusin kohu on jäävuoren huippu, mediatutkija Anu Koivunen sanoi ohjelmassa.

Jääskeläinen myönsi tehneensä virheen itse kohun aiheuttaneessa asiassa eli siinä, miten hän ohjeisti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) jääviydestä käsitelleestä uutisoinnista viime viikon perjantain jälkeen.

– Annoin liian jyrkän ohjeen, joka vielä jyrkkeni siksi että lähdin aamulla maasta ja se tulkittiin ehdottomana kieltona, Jääskeläinen sanoi.

Jääskeläinen sanoi useaan otteeseen, ettei hän ollut kieltänyt Sipilä-asian käsittelyä vaan ohjeistanut, että käsittely on jatkossa uutisellista.