Vähemmistövaltuutettu antaa synninpäästön espoolaiselle Lady Fitness -kuntokeskukselle, joka herätti syksyllä kohua kieltämällä rukoushetket tiloissaan.

Kiellon taustalla oli vuosien ajan saatu palaute, jonka mukaan musliminaisten näyttävät rukoshetket pukuhuoneen lattialla häiritsivät muita asiakkaita.

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudetin mukaan kiellolla ei loukattu etnisen syrjinnän kieltoa, sillä lapulla kuntosalin seinälle asetettu pyyntö oli asiallinen eikä se korostanut tiettyjä uskontoja. Biaudetin kanssa samoilla linjoilla on ollut myös Espoon keskuksen muslimiyhteisö, jonka kanssa vähemmistövaltuutettu on asiasta keskustellut.

–Näissä keskusteluissa on tullut selkeästi esiin se, että kuntokeskusta ei pidetä sopivana paikkana rukoilulle. Sekä kuntokeskusyrittäjä että Espoon keskuksen muslimiyhteisön edustajat ovat yhtä mieltä siitä, että kuntokeskus ei ole rukoiluun tarkoitettu tila, vaikka rukoilua, josta ei aiheudu häiriötä muille, ei voisikaan suoranaisesti kieltää, tiedottaa vähemmistövaltuutettu.

Vähemmistövaltuutettu suosittelee kaikille uskontokunnille sopivaksi hiljentymispaikaksi esimerkiksi sermein eristettyä tilaa kauppakeskus Entressen kirjastossa.