Vaikka koronatilanne myllertää Suomea, se ei Verohallinnon mukaan vaikuta veronpalautusten tai jäännösverojen aikatauluihin.

"Suurin osa veronpalautuksen saajista saa rahat tililleen elo- tai syyskuussa. Myös jäännösverojen yleisimmät eräpäivät osuvat samoille kuukausille", kertoo Verohallinto verkkosivullaan.

Esitäytetyllä veroilmoituksella kerrotaan mahdollisen veronpalautuksen määrä ja maksupäivä tai jäännösveron määrä ja sen eräpäivät. Nämä tiedot näkee myös OmaVerosta.

Esitäytettyjä veroilmoituksia on muodostunut OmaVeroon satunnaisessa järjestyksessä viime viikosta alkaen. Kaikkien veroilmoitukset ovat OmaVerossa viimeistään 3. huhtikuuta ja postitse perillä huhtikuun loppuun mennessä.

Jos veroilmoitukseen on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset tulee tehdä viimeistään 5., 12. tai 19. toukokuuta. Henkilökohtaisen määräpäivänsä näkee omasta veroilmoituksesta ja OmaVerosta.

Lue seuraavaksi:

Jos esitäytettyä veroilmoitustaan täydentää, myös veronpalautuksen määrä ja maksupäivä tai jäännösveron määrä ja eräpäivät voivat muuttua. Näin käy myös silloin, kun puoliso tekee muutoksia omaan veroilmoitukseensa tai kun Verohallinto saa asiakkaan tuloista tai vähennyksistä uutta tietoa esimerkiksi pankilta tai työnantajalta.

Tällöin Verohallinto lähettää uuden verotuspäätöksen, josta uudet tiedot näkyvät. Verotus valmistuu eri asiakkailla eri aikaan. Kaikki saavat verotuspäätöksensä viimeistään lokakuun loppuun mennessä.

Kannattaa tarkistaa

Esitäytetystä veroilmoituksesta on syytä tarkistaa, että omat tulotiedot ja vähennykset ovat oikein. Jos tiedot ovat oikein eikä mitään täydennettävää ole, ei tarvitse tehdä mitään. Jos tiedoissa on korjattavaa tai täydennettävää, täydennykset kannattaa tehdä OmaVerossa.

"Verohallinto saa esitäytetyille veroilmoitukselle laajasti tietoja kolmansilta osapuolilta kuten työnantajilta, eläkelaitoksilta, pankeilta ja vakuutusyhtiöiltä, mutta esimerkiksi tietyt vähennykset, kuten matkakulut tai kotitalousvähennys asiakkaan täytyy ilmoittaa itse. Myös lyhyt- ja pitkäaikaiseen asunnonvuokraukseen, esimerkiksi Airbnb:hen liittyvät vuokratulot pitää ilmoittaa itse", toteaa ylitarkastaja Hilkka Pelander.

"Viime keväänä 81 prosenttia veroilmoitustaan täydentäneestä 1,4 miljoonasta henkilöasiakkaasta toimi sähköisesti eli teki täydennykset OmaVerossa. Sähköisyysaste kaikissa ikäryhmissä oli yli 50 prosenttia eli myös vanhemmat ikäluokat ovat täydentäneet veroilmoitustaan OmaVerossa", Pelander kertoo.

Lue myös: