Ruotsalaislehti Expressen kertoo lähteisiinsä perustuen, että poliisit houkuteltiin väijytykseen Porvoossa.

Kaksi poliisia loukkaantui, kun heitä kohti ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä Porvoossa viikonloppuna. Poliisijohto ei ole antanut suoraa vastausta kysymyksiin siitä, oliko kyse ansasta.

Expressenin mukaan kyse oli nimenomaan väijytyksestä, johon ampujat saivat poliisipartion soittamalla itse heidät paikalle. Rikolliset ampuivat poliiseja piilostaan ja pakenivat sitten paikalta.

Poliisi ei ole vahvistanut, kuka soitti hätäpuhelun. Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho on kuitenkin maanantaina todennut Yleisradiolle, että puhelun soittaneella henkilöllä ”on kenties osuutta asiaan”.

Epäillyt ovat Ruotsin kansalaisia, minkä takia tapaus kiinnostaa myös ruotsalaislehdistöä.

LUE LISÄÄ: Poliisi varoitti ”blue light sabotage” -ilmiöstä Suomessakin – ”Erityisen huolissaan ovat ruotsalaiset virkaveljemme”

Expressenin mukaan epäiltyjen jäljille päästiin lähistöllä olleen telemaston tietojen avulla. Tiedoista löytynyt puhelinliittymä paikantui Tampereen lähelle, mistä ruotsalaisepäillyt saatiin kiinni takaa-ajon päätteeksi.

Toinen poliiseista on jo kotiutunut sairaalasta. Toisella ei ole hengenvaaraa. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksinä.

LUE MYÖS:

Viritettiinkö poliisille ansa? 2 kiinni epäiltynä Porvoon ammuskelusta

Nyt tuli vahvistus: Porvoon ampumisista epäillyt ovat Ruotsin kansalaisia

”Blue light sabotage” -ilmiö huolettaa Suomen poliisia – ”Erityisen huolissaan ovat ruotsalaiset virkaveljemme”