Ruotsissa jatkuu keskustelu Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin maata koskevista kommenteista. Nyt Ruotsin suurlähetystön ja ulkoministeriön lisäksi kantansa kertovat myös poliisimiehet, jotka esiintyvät Trumpin lähteenään käyttämässä Fox-kanavan Ruotsi-dokumentissa.

Dagens Nyheterin mukaan ruotsalaispoliisit kokevat, että heidän lausumiaan käytettiin väärin Fox Newsin Stockholm Syndrome -ohjelmassa. Haastateltujen poliisien mukaan kärjistetyn raportin tekijä Ami Horowitz on ”hullu”.

– En tiedä miksi olemme osa sitä osiota. Haastattelumme koski jotain aivan muuta kuin mistä Fox-kanava ja Horowitz puhuvat, sanoo Anders Göranzon DN:lle.

Göranzonin mukaan hän ja toinen haastateltu poliisi Jacob Ekström kertoivat haastattelussa aseiden hankkimisen helpottumisesta Ruotsissa. Valmiissa ohjelmassa heidän lausuntonsa asiasta on irrotettu asiayhteydestään, poliisit katsovat.

– Se oli meille shokki. Hän editoi vastauksiamme. Me vastasimme aivan eri kysymyksiin. Se on huonoa journalismia.

Vaikka heitä haastateltiin korkean rikosriskin asuinalueista, ei haastattelussa poliisien mukaan korostettu maahanmuuton roolia kuten valmis ohjelma kuvaa.

Dagens Nyheter kuvaa elokuvantekijä Horowitzia muukalaiskammoiseksi ja hänen ohjelmaansa ”alarmistiseksi” kuvaksi Ruotsista.

Lue myös:

Trumpin Ruotsi-kommentti: Foxin jutussa useita virheitä

Donald Trumpin uusin heitto hämmentää: ”Uskokaa pois, Ruotsissa!”

Valkoinen talo vastaa huhuun 100 000 kansalliskaartilaisesta: ”Vastuutonta”

Angela Merkel lähetti viestin Donald Trumpille: ”Nato tärkeä myös USA:lle”

Suomalaisepäily: Onko Donald Trumpin käytös vain ”savuverho” todelliselle politiikalle?