Jääkiekon MM-kisoissa baarireissujensa takia kohujulkisuutta saanut Yhdysvallat joutuu tyytymään pronssiotteluun. Ruotsi antoi välieräottelussa Kööpenhaminassa jenkkipojille isän kädestä. Lukemat 6-0 eivät jättäneet seliteltävää.

Ottelun ensimmäisessä erässä Yhdysvallat vei peliä. Ruotsi rankaisi toisessa erässä kovalla prosentilla.

- Hyvin aloitimme, mutta ote lopahti. Ruotsi teki kolme maalia lyhyen ajan sisään ja heidän maalivahtinsa pelasi hyvin. He käyttivät paikkansa. Me emme tehneet niin. Se oli ero tänään, harmitteli Chicago Blackhawksin amerikkalaishyökkääjä Alex DeBrincat Sport Contentille.

DeBrincat painottaa, ettei Ruotsi yllättänyt.

- Ruotsi on hyvä joukkue. Mikään ei itse asiassa yllättynyt. He ovat nopeita ja heillä on todella paljon hyviä pelaajia. Emme olleet tarpeeksi hyviä tänään.

Oliko Ruotsi paras joukkue, jota vastaan Yhdysvallat pelasi toistaiseksi?

- Vaikea sanoa. Täällä on paljon hyviä joukkueita, DeBrincat vastasi.

DeBrincatin ja muiden amerikkalaispelaajien kausi päättyy sunnuntaina pronssiotteluun.

- Ei ole vaikeaa motivoitua, kun mitali on yhä tarjolla. Valitettavasti se ei ole kultamitali, mutta pronssistakin taistellaan, DeBrincat sanoi ja antoi ymmärtää, ettei baariin mennä vielä lauantaina.

Sunnuntaina DeBrincat tietää, missä pitää parantaa.

- Täytyy pelata täysillä 60 minuuttia. Ote ei saa lopahtaa, kuten tänään kävi.

Ruotsin leirissä ilmeet olivat iloisia. Ruotsi myös pelasi käytännössä kotiyleisönsä edessä. Katsomo oli sinikeltainen.

- Oli mahtavaa. Olen ehtinyt pelata vasta muutaman ottelun täällä, mutta fanit ovat olleet upeita niissä peleissä. Keltainen seinä tuolla. Se kantoi meidät voittoon tässä pelissä, kun saimme energiaa heiltä ja annoimme heille energiaa myös, kommentoi Nashville Predatorsissa NHL:ssä seuratasolla pelaava Ruotsin puolustaja Mattias Ekholm.

Ekholmin mukaan Yhdysvaltojen kovaa alkua osattiin odottaa.

- USA on hyvä joukkue. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja he tulivat kovaa otteluun. Kokosimme itsemme ensimmäisellä erätauolla ja toinen erä oli todella hyvä. Se erotti joukkueet tänään toisistaan.

Kolmannessakin erässä Ruotsi painoi päälle.

- Valmentajamme sanoi toisella erätauolla vain, että jatkakaa pelaamista samalla lailla älkääkä peruutelko liikaa. Sanoi myös, että puolustakaa fiksusti ja pysykää keskittyneinä täydet 20 minuuttia. Jokainen vaihto vaikuttaa ja valmentaja pyysi puristamaan kunnolla koko ajan. Teimme mielestäni uskomatonta työtä ja Anders pelasi maalilla fantastisesti, Ekholm kertoi.

Ruotsi on voittanut kaikki yhdeksän peliään MM-kisoissa.

- Ei ole paljoa salaisuuksia. Kun katsoo joukkueen nimilistaa ja kokoonpanoja ja katsoo nopeutta, jolla pelaamme, meitä on vaikea voittaa, kerto Ekholm joukkueensa menestyksen taustoista.

MM-finaali pelataan sunnuntai-iltana.

- Ei väliä vastustajalla. Kova peli tulee. Täytyy latautua kunnolla siihen matsiin, Ekholm päätti.

Haastattelut: Otto Palojärvi, Kööpenhamina