Maltillisen kokoomuksen väitetty vaalisotku lähenee pääministeri Fredrik Reinfeldtia. Nyt hänen lähintä miestään, valtiosihteeri HG Wessbergiä syytetään siitä, että tämä olisi tiennyt huijauksesta - ja hyväksynyt sen, kertoo Aftonbladet.

Puolueen johto piti eilen illalla kriisikokouksen.

Vain pari kuukautta sen jälkeen kun Tukholman maltillista kokoomusta ravisteli esivaaleihin liittynyt skandaali, esiin tunkee uusia syytöksiä. Huijaus on saattanut jatkua jo vuodesta 2001, ja siitä tiesi ja sen hyväksyi Tukholman kokoomuksen tuolloinen puheenjohtaja HG Wessberg.

Eilen illalla puolueen entinen jäsen Ibrahim Adan kertoi televisiossa, kuinka hän oli värvännyt uusia jäseniä, maksanut heidän jäsenmaksunsa ja täyttänyt heidän äänestyskorttinsa.

Kun eräs puoluetoveri kertoi asiasta HG Wessbergille, tämän sanotaan yhdessä tuolloisen pääasiamiehen Christer Söderbergin kanssa kehottaneen Adania jatkamaan toimintaansa.

- He sanoivat, että "kukaan ei saa tietää. Me emme ryhdy toimenpiteisiin, te voitte jatkaa työtänne", Adan sanoi televisiossa.

HG Wessberg vahvisti TV 4:lle saaneensa tiedon huijauksesta. Hän ei kuitenkaan löytänyt mitään perusteita syytöksille. Hän kieltää myös rohkaisseensa Ibrahim Adania jatkamaan.

- En ikimaailmassa olisi hyväksynyt tuollaisen toiminnan jatkamista, joten tuo tieto ei täsmää, HG Wessberg sanoo.

Tv-ohjelma iski pommin lailla maltillisen kokoomuksen puoluekokouksessa Göteborgissa. Reinfeldt istui kriisikokouksessa lähimpien työtovereidensa kanssa. Parin tunnin kuluttua hän kommentoi lyhyesti:

- Voin vain todeta HG Wessbergin kertoneen, että tiedot eivät pidä paikkaansa.

Christer Söderberg kieltää myös tapaamisen.

- Sitä ei koskaan tapahtunut. Toki tapasimme Ibrahimia, kun hän oli aktiivinen puolueen jäsen. Tällaisesta emme kuitenkaan koskaan ole puhuneet, hän sanoo Aftonbladetissa.