Ruotsi juhlii tänään rakastetun lastenkirjailijansa syntymän 100-vuotispäivää. Astrid Lindgrenin satavuotisjuhlinta kulminoituu Vimmerbyssä, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia koko päivän ajan.

Lindgrenin syntymäkaupunki Vimmerby sijaitse Smålandissa eteläisessä Ruotsissa. Vimmerbyssä avattiin toukokuussa teemapuisto Astrid Lindgrenin Maailma, jossa voi tavata Lindgrenin suosittuja satuhahmoja kuten Peppi Pitkätossun, Vaahteramäen Eemelin, Melukylän lapsia, Ronja Ryövärintyttären ja Leijonamielen veljekset.

Lauantaina aukeavat ovet Astrid Lindgrenin satumaailmaan Malmön harrastajateatterifoorumilla.

Astrid Lindgrenin juhlavuoden kunniaksi Ruotsissa ja ympäri maailmaa on järjestetty lukuisia tapahtumia, tilaisuuksia, tempauksia ja projekteja.

Astrid Lindgren Memorial Awardin voittaja julkistetaan myös ensi maaliskuussa. Neljä suomalaista lastenkirjailijaa, Mauri Kunnas, Hannu Mäkelä, Irmelin Sandman Lilius ja Hannele Huovi ovat ehdolla Astrid Lindgren -palkinnon vuoden 2008 voittajaksi. Kaikkiaan ehdokkaita ympäri maailmaa on yhteensä 155.

Astrid Lindgren Memorial Award on maailman suurin lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinto ja maailman toiseksi suurin kirjallisuuspalkinto.