Jääkiekon mestareiden liigan CHL:n finaali pelattiin tiistaina Göteborgissa. Paikallinen Frölunda Indians päihitti loppuottelussa saksalaisen Red Bull Münchenin 3-1.

Samuel Fagemo, Ryan Lasch ja Pontus Westerholm maalasivat Frölundan 3-0 -johtoon. Yasin Ehlizin kavennusmaalista huolimatta Frölundan takaa-ajo ei käynnistynyt kunnolla.

Frölunda voitti CHL:n jo kolmannen kerran. Aiemmat mestaruutensa göteborgilaisseura oli saavuttanut 2016 ja 2017.

Ruotsi on hallinnut syksyllä 2014 aloittanutta CHL:ää muutenkin. Ensimmäisen sarjan mestaruuden voitti vuonna 2015 Luleå HF. Silloin Frölunda oli finaalissa häviävänä osapuolena.

Red Bull München oli CHL-finaalissa mukana ensimmäisenä saksalaisjoukkueena. Saksan pääsarjakiekon taso on viime vuosina ollut selkeässä nosteessa, mistä kertoo fakta, että Saksa voitti Pyeongchangissa vuosi sitten olympiahopeaa.

JYP voitti mestaruuden viime vuonna, mutta tällä kaudella suomalaismenestyksessä ei ollut hurraamista. Puolivälieriin selvisi ainoana suomalaisjoukkueena Kärpät, jonka lisäksi neljännesvälierissä nähtiin suomalaisista vain Tappara. JYP, HIFK ja TPS jäivät alkusarjaan.

SM-liiga on jäämässä palkkatasonsa osalta muiden Euroopan kärkisarjojen varjoon. Ruotsi ja Sveitsi ovat edellä ja Saksa sekä Tshekkikin uhkaavat ajaa SM-liigan ohi.

KHL on palkkatasonsa osalta Euroopan pääsarjoista yhä omilla luvuillaan. KHL:ssä on ollut CHL:ää kohtaan kiinnostusta, mutta toistaiseksi osapuolet eivät ole päässeet KHL-seurojen osallistumisen osalta yhteisymmärrykseen.

Suurimmat haasteet KHL:n osallistumisesta CHL:ään ovat logistisella puolella. Sarjaohjelmassa ei ole juuri tilaa ja matkustusaikataulutkin ovat tiukat.