Ruotsissa hallitus ja viranomaiset järjestävät kriisikokouksen viimeaikaisten Ruotsin infrastruktuuriin kohdistuneiden ongelmien vuoksi. Eilen maan lentokentillä oli kaaos tutkavian vuoksi. Lisäksi rautateiden lipunmyynti kaatui.

Eilen havaittiin Ruotsissa myös tietoliikennemastoon kohdistuva sabotaasiepäily, josta kertoi Dagens Nyheter. Viime sunnuntaina oli toinen vastaava mastotapaus. Torstain mastotapauksen on kuitenkin nyt todettu johtuneen tuulesta, ei sabotaasista.

Aftonbladetin mukaan eilen myös Ruotsin hätänumerojärjestelmässä oli noin 15 minuuttia kestävä häiriö.

Ruotsin hallitus selvittää nyt, onko tapahtumilla mitään yhteyttä toisiinsa.

Tiedusteluasiantuntija, professori Wilhelm Agrell väläyttää Aftonbladet-lehden haastattelussa hybriditoimien mahdollisuutta.

Agrell viittaa Venäjään mainitsematta maata kuitenkaan nimeltä. Agrellin mielestä tapahtumat ovat hybridisodankäynnin kuvaan sopivia.

– Tarkoitus voi olla puhtaasti demonstratiivinen, että halutaan osoittaa Ruotsin heikkous, hän sanoo.

Agrell arvelee myös, että tarkoituksena voi olla pienessä mittakaavassa testata Ruotsin reaktioita infrastruktuurihäiriöihin.

Agrell kuitenkin korostaa, että tämä on spekulaatiota, koska tapauksista ja niiden mahdollisesta yhteydestä toisiinsa ei vielä tiedetä tarpeeksi.

Hän kuitenkin toteaa, että toiminta vaikuttaa ammattimaiselta.

Lue myös: Mitä ihmettä Ruotsissa tapahtuu? – Kaaos lentokentillä ja rautateillä