Viina virtasi vanhainkodissa, ja 55-vuotias nuorukainen iski yhden juhlijan kanveesiin tuhkakupilla. Emäntä ei pystynyt estämään menoa - ehkä siksi, että hän oli 90-vuotias, kertoo Aftonbladet.

Muutamilla uumajalaisilla vanhuksilla oli tylsä torstai-ilta. Niinpä lähdettiin viinaostoksille ja ostoksia nautittiin 90-vuotiaalle naiselle kuuluvassa asunnossa. Ja, kuten yleensä, yletön juominen päättyi tappeluun.

55-vuotiasta miestä epäillään toisen juhlijan pahoinpitelystä. Poliisin mukaan hän kalautti kanssavierastaan suurella, painavalla tuhkakupilla päähän ja lähti sen jälkeen karkuteille. Kun poliisi nappasi hänet kiinni asunnon ulkopuolella, hänet passitettiin pahnoille selviämään. Kuulustella häntä ei voinut.

- Juominen oli lievästi sanoen runsasta. He olivat ympäripäissään, eikä keneltäkään ole saatu irti järjen sanaa, kertoo Västerbottenin poliisin edustaja Dan Andersson.

- Kun juhlijoilla normaalistikin on keskimääräistä huonompia muistikuvia tapahtuneesta, tämän selvittäminen on hankalampaa. Mutta laki koskee kaikkia. Syyttäjä voi sitten päättää, onko kyse psyykkisesti sairaista tai dementoituneista henkilöistä, sanoo Dan Jones Västerbottenin poliisista.