Bukowskin näyttelyhuoneissa oli kultaa ja timantteja 20 miljoonan kruunun edestä. Yhtä ainutta vartijaa siellä ei kuitenkaan ollut. Kalleuksia vahtivat opiskelijat ja eläkeläiset, kertoo Aftonbladet.

Kolme miestä ryntäsi henkilökunnan ja monikymmenpäisen kävijäjoukon silmien edessä Bukowskin huutokauppakamariin. Aseistetut ja naamioidut ryöstäjät syöksyivät suoraan saliin, jossa keväthuutokaupan koruja esiteltiin lasivitriineissä.

Salissa ei ollut yhtään ainutta vartijaa. Turvallisuudesta huolehtivat valvontakamerat ja näyttelyisännät. Korukokoelmat sisältävässä huoneessa oli 70-vuotias jalokiviasiantuntija ja nuori naispuolinen näyttelyemäntä.

He katsoivat päältä, kun ryöstäjät kahmivat koruja. Yksi kävijä kuitenkin onnistui pakenemaan huoneesta ja hälytti poliisin.

Bukowskilla myönnetään, että näyttelyhuoneistossa on vain näyttelyisäntiä ja henkilökuntaa. Tiedotuspäällikkö Charlotte Bergströmin mielestä turvallisuus vastaa kuitenkin vakuutusyhtiön vaatimuksia.

- Bukowskilla on avoimia näyttöjä, ja vakuutusyhtiö määrittelee turvallisuustason. Paikalla ollut henkilökunta toimi täysin ohjeiden mukaan.

Aftonbladetin tietojen mukaan Bukowskin näyttelyisännät ja -emännät ovat perinteisesti nuoria taideopiskelijoita.

Ryöstön jälkeen Bukowski päätti turvautua vartiointiyhtiöön, joka ryhtyi vartioimaan jäljellä jääneitä näyttelyesineitä.