SOK:n tytäryhtiö Reila hakee sataa halukasta turvamyyjän koulutukseen. Ilmoituksia on ollut muun muassa Helsingin raitiovaunuissa.

Reila vastaa S-ryhmän käteisrahahuolto- ja turvallisuuspalveluista.

”Reila tuottaa S-ryhmän sisäisenä vartiointipalvelutoimittajana turvamyyjäpalvelua erityisesti pääkaupunkiseudulle. HOK-Elannon kanssa oli pilotti, joka päättyi viime syksynä. Sen perusteella todettiin, että tällainen malli on toimiva”, kertoo SOK:n riskienhallintayksikön päällikkö Mikko Koskinen.

Turvamyyjä saa sekä vartijan että myyjän koulutuksen. Hän voi tehdä kaikkia myymälässä tarvittavia kaupan alan tehtäviä, mutta erottuu muusta henkilökunnasta erilaisilla työvaatteilla.

”Heillä on vartijan tunnukset, koska haluamme tuoda heidät tunnistettavasti esille. Turvamyyjän toivotaan ehkäisevän häiriöitä ja varkauksia ennalta. Sen sijaan, että kutsutaan erikseen vartija paikalle, turvamyyjä pystyy hyvin nopeasti reagoimaan ongelmatilanteeseen.”

Myymälöissä tarvitaan yhä useammin vartijaa paikalle.

”Näpistykset ja myymälävarkaudet ovat olleet kasvussa. Myymälässä on hyvä olla ihmisiä, jotka on koulutettu haastaviin tilanteisiin.”

Lue myös:

HOK-Elanto tarvitsee turvamyyjiä pääasiassa Alepa- ja S-market-ketjuihin.

”Prisma on jo sen kokoinen, että kiinteistössä on turvallisuuteen liittyviä työtehtäviä paljon. Siksi niissä on vartijat. Mutta Prismassakin on tunnistettu, että myös turvamyyjille voisi olla tarvetta.”

Reila on jo kouluttanut kymmeniä tähän tehtävään.

”Meillä on muutama kymmenen turvamyyjää joko työtehtävissä, oppivuoroissa tai koulutusputkessa”, Koskinen kertoo.

Vartijan koulutus kestää kolme viikkoa. Sen lisäksi koulutettavat valmennetaan kaupan alan töihin.

Turvamyyjiin sovelletaan kaupan alan työehtosopimusta. Heille maksetaan korotettua myyjän palkkaa vartijan työn takia.

Lue seuraavaksi: