Yhdysvaltalainen autojätti General Motors ja hollantilainen Spyker pääsivät vihdoin tiistaina sopuun ruotsalaisen autonvalmistajan Saabin myynnistä. GM vahvisti illansuussa antamassaan tiedotteessa, että yhtiöt ovat tehneet sitovan sopimuksen Saabin siirtymisestä urheiluautoistaan tunnetun Spykerin omistukseen.

Sopimuksen mukaan Spyker perustaa Saabia varten uuden yhtiön, jonka nimeksi tulee Saab Spyker Automobiles.

Tarkempia yksityiskohtia ei vielä paljastettu, mutta hollantilainen De Telegraaf -lehti kertoi, että kauppahinta on 350 miljoonaa euroa, josta suurin osa maksetaan uuden konsernin osakkeina. Uutistoimisto Reutersin lähteet taas arvioivat hinnaksi noin 285 miljoonaa, josta runsas viidesosa maksettaisiin käteisellä.

Ruotsin hallitus käy seuraavaksi läpi kaupan yksityiskohdat ja päättää, takaako se yritysjärjestelyn vaatiman lainan Euroopan investointipankilta. GM:n mukaan kauppa on selvä helmikuun puoliväliin mennessä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

–GM, Spyker ja Ruotsin hallitus paiskivat töitä kovasti ja luovalla tavalla saadakseen aikaan sopimuksen, joka turvaa tunnetun ja ainutlaatuisen brändin tulevaisuuden. Olemme kaikki tyytyväisiä myönteiseen lopputulokseen, hehkutti GM-johtaja John Smith tiedotteessa.