Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on julkaissut Puheenvuoron blogissaan eduskuntakeskustelussa esittämänsä perustelut eduskuntaryhmän vaihdolle. Blogista käy ilmi myös loikkarien saaman palautteen raivokkuus.

Saarakkala on kirjannut bloginsa loppuun sulkujen sisään, että ”saamieni vihapostiviestien takia en avaa keskustelumahdollisuutta edes moderoituna”. Vihaviesteistä ovat avautuneet myös muut Uuteen vaihtoehtoon siirtyneet kansanedustajat, kuten Sampo Terho. Lue lisää: Sampo Terho julkaisi saamiaan vihaviestejä: ”Oliko kotisi vakuutettu?”

Saarakkala kertoo blogissaan allekirjoittavansa keskustan ja kokoomuksen arviot siitä, että perussuomalaiset ei Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen ollut enää arvopohjaltaan ja yhteistyökyvyltään se sama puolue, joka se oli vielä kokoukseen mentäessä.

– Perussuomalaisissa vuodesta 2000 asti toimineena henkilönä allekirjoitan edellä mainittujen tahojen analyysin. Se on sama kuin itselläni. Pääministeri Sipilän julkisuudessa esittämä kuminauha-vertaus on erityisen osuva. Puoluekokousvalintojen jälkeen Perussuomalaisten kanssa kuminauha hallituksessa olisi katkennut ennemmin tai myöhemmin. Sitä riskiä ei Suomi voi ottaa, sillä tarvitsemme nykyisessä myllerryksessä olevassa maailmantilanteessa vakautta ja ennustettavuutta sekä toimintakykyä, kansanedustaja katsoo.

Saarakkala toteaa, että ”politiikassa pitää joskus pystyä nielemään ylpeytensä, jos meinaa saada jotakin hyvää aikaan”.

– Minä olen kasvanut nuoresta aikuiseksi osana perussuomalaista toimintaa, mutta 10.6.2017 ymmärsin, että olisin joutunut taantumaan takaisin kohti parikymppistä radikaalia voidakseni toimia perussuomalaisessa puolueessa jatkossakin. Sitä minä en enää halunnut. Jos se maksaa poliittisen urani, olkoon sitten niin, hän kirjoittaa.