Sähköliitto on ilmoittanut, että se lopettaa kaksi kuukautta jatkuneen lakkonsa viidessä teknologiayrityksessä.

Osittaisesta sovusta tiedottaa Teknologiateollisuus ry.

Liitto on hyväksynyt esityksen kiistaa aiheuttaneen liiton jäsenten edustuksen ratkaisusta Teknologiateollisuuden esittämän mallin mukaan. Erimielisyyden taustalla on ollut Sähköliiton vaatimus omista luottamusmiehistä.

Kyseisissä yrityksissä on päästy asiasta paikalliseen sopimukseen. Sähkömiehet palaavat töihin viimeistään maanantaina 3. helmikuuta.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle muistuttaa, ettei tilanne ole vielä ohi.

”Nyt on tärkeää, että tämä kohtuuton ja suurta vahinkoa tuottanut lakko lopetetaan kaikissa yrityksissä. Teknologiateollisuus esitti ratkaisumallin jo marraskuussa, mutta Sähköliitto torjui sen jyrkästi ja aloitti pitkän järjestöpoliittisen lakon kahdessatoista teknologiayrityksessä. On hyvä, että Sähköliitto tarttui vihdoin ratkaisumalliin ja turhat lakot päättyvät edes osittain”, Helle sanoo tiedotteessa.

Helteen mukaan liiton lakko on ”surullinen esimerkki järjestöpolitiikasta, jonka edessä yritykset ovat täysin voimattomia”.

”Yritykset ovat joutuneet kohtuuttomaan tilanteeseen ja mahdottomaan välikäteen, kun Sähköliitto yrittää laajentaa reviiriään Teollisuusliiton sopimusalalle. Teknologiateollisuuden mukaan Sähköliiton lakko on myös laiton, koska sillä painostetaan työnantajaa toimintaan, joka rikkoisi lakia ja teknologiateollisuuden voimassa olevaa työehtosopimusta”, Helle muistuttaa.

LUE MYÖS: