Viestintätoimisto Cocommsin toimistossa Helsingin Salmisaaressa koettiin tänään säikähdys, kun salama iski toimiston sisälle. Näin kertoo Uudelle Suomelle vanhempi neuvonantaja Anna-Mari Tiilikainen Cocommsista.

- Kuului sellainen jysähdys, kuin lamput olisivat palaneet. Olin itse selin, mutta muut näkivät, kun salama pyöri sisällä toimistossa, Tiilikainen kertoo.

Silminnäkijöiden mukaan salama näytti pallosalamalta. Tiilikainen kertoo kuulleensa, että naapurissa Ilmarisen rakennuksessa ikkunat helisivät ukkosen voimasta.

Myös Uuden Suomen toimituksessa havaittiin tänään hyvin lähelle iskenyt salama ja sitä seurannut kova ukkosen pamaus.

Tiilikainen kertoo, ettei ainakaan ensihavaintojen mukaan mikään kuitenkaan mennyt rikki Cocommsin tiloissa.

- Selvisimme säikähdyksellä, mutta hommat kyllä loppuivat kaikilta vähäksi aikaa, Tiilikainen kuvaa säikähdystä.

Tapaus jätti jälkeensä ”sähkön hajun”, Tiilikainen kertoo.

Tiilikaisen mukaan yksittäisen salaman ja jyrähdyksen jälkeen ei enää ukkosta kuulunut eikä näkynyt.

- Outo ilmiö, Tiilikainen toteaa.

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela toteaa, että kun ukkonen kuuluu kovana pamauksena tai jysäyksenä, se on yksinkertaisesti vain iskenyt hyvin lähelle. Kauempana ukkonen kuuluu jatkuvampana jyrinänä.

Korpela yllättyy Cocommsin sisälle tulleesta salamasta. Hän toteaa, että salamoista ja sähköilmiöistä ei vielä edes tiedetä kaikkea.

- Sähköpurkaukset ovat muodoltaan monimutkaisia, hän sanoo.

Hän ei osaa äkkiseltään sanoa, mistä salama voisi päästä sisälle rakennukseen.

Korpelan mukaan tänään on koettu kesän ensimmäinen laajempi ukkonen Etelä-Suomessa. Salamointi on nyt jo rauhoittunut huomattavasti. Tällä hetkellä ukkostaa lähinnä Etelä-Karjalassa ja läntisellä Uudellamaalla. Yksittäisiä salamoita lyö myös Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä.