Kuopiossa kauppakeskus Hermannissa tiistaina tapahtuneen väkivallanteon tutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille KRP:lle. Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikön Taisto Huokon mukaan tämä johtuu tapahtumien laajuudesta.

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että sen tutkintaryhmä on parhaillaan matkalla Kuopioon.

”Tutkintaryhmä pääsee tutustumaan tapaukseen vasta illan ja aamun aikana, joten tutkinnasta pystytään tiedottamaan lisää vasta huomenna keskiviikkona aamulla.”

Kuopion yliopistollisen sairaalan ensihoidon kenttäjohtaja Tommi Partanen kertoo olleensa Hermannia vastapäisessä lounasravintolassa, kun hätäkeskus tiedotti tapahtumista.

”Sain tiedon, että henkilö heiluu teräaseen kanssa. Pian saimme niin sanotun joukkosurmakoodin”, hän kertoi Kuopiossa pidetyssä viranomaisten tiedotustilaisuudessa.

Poliisin tilannekeskuksen yleisjohtajan Sami Joutjärven mukaan Hermanniin lähti paikalle useita poliisipartioita ja kauppakeskuksen tilojen tarkastaminen jatkuu edelleen. Poliisin mukaan kauppakeskus Hermannin pysyy eristettynä useiden tuntien ajan, mahdollisesti myös huomenna.

Hermannissa menehtyi yksi henkilö ja loukkaantui kymmenen, joista kaksi vakavasti. Yksi loukkaantuneista on poliisi jonka vammat ovat Taisto Huokon mukaan lievät. Kaksi loukkaantuneista on jo kotiutettu sairaalasta.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Mikko Lyytinen kertoi tiedotustilaisuudessa, että teosta epäiltynä on syntynyt vuonna 1994 syntynyt Suomen kansalainen.

”Alustavien tietojen mukaan hänellä ei ole minkäänlaista rikostaustaa. Motiivi ei ole poliisilla selvillä. Epäiltyä ei ole päästy puhuttamaan, hän on ollut leikkauksessa ja siirtyy tehohoidon piiriin.”

Lyytisen mukaan tekijällä oli ”sapelityyppinen teräase”. Lisäksi poliisi on löytänyt hänen kotoaan ”polttopullovarustuksen”.

Apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo, että teko on erittäin poikkeuksellinen.

Poliisin mukaan kaikki loukkaantuneet sekä epäilty ovat Hermanin tiloissa sijaitsevan Savon ammattiopiston opiskelijoita tai henkilökuntaa. Viranomaiset eivät kommentoi Keskisuomalaisen aikaisemmin julkistamia tietoja menehtyneestä uhrista.

”Voin vahvistaa vain, että hän on naishenkilö”, Lyytinen kommentoi.