Perjantaina sairauslomalle jäänyt oikeus- ja työministeri Jari Lindström kertoo Puheenvuoron blogissaan , että työtaakka on ollut suuri.

–Itse koen ongelmaksi enemmänkin sen, että minulla ei ole tarpeeksi aikaa perehtyä asioihin sellaisella tarkkuudella kuin haluan. Pyrin tekemään työni niin hyvin kuin ikinä pystyn. Se, että mihin se sitten riittää ei ole minun arvioitavissa vaan muiden, hän kirjoittaa.

Päällimmäisenä on Lindströmin mukaan riittämättömyyden tunne.

–Se tunne, kun ei pysty vastaamaan ihmisten välillä ylimitoitettuihinkin odotuksiin. Ministerin odotetaan muuttavan esim. oikeuden päätöksiä tai puuttumaan viranomaisten tekemiin ratkaisuihin, tai kommentoimaan niitä. Mikähän mekkala siitä syntyisi jos niin toimisin? Sitä paitsi, ei ministerin toimivalta yletä mahdottomiin. Tätä toimenkuvaa eivät monet ymmärrä lainkaan ja odottavat siksi, että sähköposti, kirje ja tekstiviesti saa aikaan muutoksen juuri heidän asiassaan. Ymmärrän inhimillisesti tämän halun toimia näin, mutta valitettavasti polku on usein paljon pidempi ja tapahtuu, jos on tapahtuakseen, lakien tai asetusten muutosten kautta, hän kirjoittaa.

–Tämänhetkisen terveydentilani perimmäinen syy on se, että olen laiminlyönyt itseäni. Parin vuoden olematon liikunta, epäsäännöllinen tai epäterveellinen ruokailu ja kiireen aiheuttama stressi ovat yhdessä aiheuttaneet tilan, jossa nyt olen. Valoisasti ajateltuna tie takaisin kuntoon on tehdä nuo asiat käänteisesti eli liikkua, syödä terveellisesti ja säännöllisesti ja laittaa kalenteri sellaiseen malliin, että kiire helpottaa, Lindström jatkaa.

Lindström korostaa blogissaan, että yksikään asia, joka on sovittu hallituksessa, ei ole jäänyt viemättä eteenpäin työ- ja oikeusministerin kaksoisroolin vuoksi.

–Kaikki on viety sovitusti eteenpäin ja suurin osa asioista aivan aikataulussaan, hän sanoo.

Lindström on sairauslomalla 19. maaliskuuta saakka. Hän sanoi jo keskiviikkona julkisesti, että työtaakassa on tullut raja vastaan. Viime aikoina on keskusteltu siitä, pitäisikö ministerien yhdistelmäsalkkuja jakaa. Lindströmillä on ollut yksi työläimmistä ministerisalkuista.

Lisää aiheesta:

Uupumusta valittanut ministeri Lindström sairauslomalle: ”Lääkäri on määrännyt lepoa”

Lindström avoimena lehdille: ”Ääneen sanottu, turha peitellä – taakka on liian raskas”

Näkökulma: 3 uutta ministeriä – Erikoisen ruletin keskiössä onkin EU?

Sipilä väläyttää Kauppalehdelle: Sitoutumaton juristi hallitukseen?