Kirjailija Pirkko Saisio on Uuden Suomen kirjailijavieras torstaina 25. syyskuuta. Viime vuosina Saisio on ohjannut ja kirjoittanut useita näytelmiä. Perjantaina Saisiolta ilmestyy uusi kirja, Kohtuuttomuus - Toisen miehen muistelmat. Se on kitkerä komedia ja tyly moraliteetti.

-Oma seksuaalinen poikkeavuuteni tekee sen, että maskuliiniset piirteet ovat pinnalla. Koen olevani hyvinkin pätevä eläytymään keski-ikäiseen mieheen, Saisio sanoo.

-Ajassamme on vallalla kaksinaismoraali suhteessa julkisuuden henkilöihin. Toisaalta luemme koko ajan Vanhasta myöten yksityisasioista, parisuhteesta ja jättämisestä. Etsimme ja etsimme materiaalia, ja toisaalta olemme moralisteja.

-Ilkka Kanerva kompastui loppujen lopuksi pieniin kiviin. Tanja Karpelan Kauniit ja Rohkeat -touhu, vaikka en tiedä kuinka paljon on itse valittua, on karmeaa. Suhteita tulee ja menee. Aina ne vaan nollataan. Karpelaa rokotetaan kaikesta tästä enemmän kuin kohtuullisesti.

Saision aiheet ovat olleet yhteiskunnallisia ja ajankohtaisia. Kansallisteatterissa kaksi vuotta sitten kantaesityksensä saanut Sorsastaja käsitteli erilaisuutta ja rasismia. Niin ikään kaksi vuotta sitten julkaistussa romaanissa Voimattomuus Saisio piirsi muotokuvaa suuria ikäluokkia edustavasta papista.

Kysy torstaina Saisiolta kello 14–15.30, minkä vuoksi barrikadeille pitää edelleen käydä. Miksi kriittinen, sivistynyt ihminen on aseeton narsistisen manipulaation edessä?

Kirjoita kysymyksesi alla olevalle lomakkeelle.