Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK on päättänyt aloittaa laajat hallituksen vastaiset järjestölliset toimet.

Kaikki SAK:n liitot ovat mukana toimenpiteissä. Monet liitot, osa SAK:n alaisia ja osa muiden keskusjärjestöjen liittoja, ovatkin ilmoittaneet järjestöllisistä toimista jo aiemmin.

Toimien aikataulua, laajuutta ja tarkempaa sijaintia ei kerrota etukäteen, SAK toteaa tiedotteessa. SAK:n hallitus totesi maanantaina, että ”järjestölliset toimenpiteet aloitetaan, jos hallitus ei luovu alle 20 hengen yrityksiin kohdistetun irtisanomislain valmistelusta”.

Ay-liike oli toivonut, että hallitus peruisi niin sanotun irtisanomislain budjettiriihessään, mutta hallitus ei perääntynyt.

”Toivomme edelleen, että hallitus tulee järkiinsä tämän niin sanotun pärstäkerroinirtisanomisen kanssa. Mutta jos näin ei käy, aloitamme järjestölliset toimet”, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo tiedotteessa.

Eloranta korostaa, että ”tyytymättömyys SAK:laisissa liitoissa on yhteistä ja tämän takia kaikki liitot ilmoittavat olevansa mukana”.

”Liitot ovat päättäneet toimenpiteet toimipaikkakohtaisesti, mutta niiden aikataulua, laajuutta tai tarkempaa sijaintia ei kerrota etukäteen.”

SAK pitää hyvänä, ettei tyytymättömyys irtisanomislakiin ole jäänyt pelkästään SAK:laisiin liittoihin, vaan esimerkiksi OAJ, Pro ja Tehy valmistelevat järjestöllisiä toimia.

– Hallituksella olisi nyt hyvä paikka osoittaa, että palkansaaja on jo tinkinyt hyvinvoinnistaan tarpeeksi yhteisen hyvän nimissä. Lisäjoustoja ei voi eikä pidä enää vaatia.

LUE MYÖS:

Ay-liikkeestä uhkaava ”vinkki” Juha Sipilälle: ”Nyt kannattaa etsiä kunniallista perääntymistä”

Teollisuusliiton ilmoitus on vasta alkua – SAK: ”Nyt on toisenlaisen toiminnan aika”

”Irtisanomislaki” pysyi – SAK pui vastatoimia: ”Lakkoja tulee, jos hallitus jatkaa jääräpäisesti eteenpäin”

Lasse Laatunen IL:ssä: Ay-liike virittelee ”sotasyksyä” – Antti Rinteelle vaalivaltti

Ay-liikkeestä varoitus Juha Sipilälle: 5.10. alkaa rytistä – tulossa ”jotain paljon rajumpaa”