Posti kertoi tiistaina varautuneensa ”poikkeusjärjestelyillä” häiriötilanteisiin, joita poikkeuksellisen pitkä PAU:n lakko toteutuessaan aiheuttaa. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti aloittavansa marraskuussa Postissa noin 9000 työntekijää koskevan kahden viikon lakon, jos työnantajan kanssa ei päästä sopuun työehtosopimusneuvotteluissa.

”Varaudumme myös lakkoihin poikkeusjärjestelyillä, jotta asiakkaille luvatut palvelut pystytään varmistamaan mahdollisimman hyvin. Häiriöitä voi kuitenkin syntyä, jos lakot toteutuvat”, Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja sanoi tiedotteessa.

Keskusjärjestö SAK:n työehtoasiantuntija Ismo Kokko esittää Twitterissä tulkintansa Postin Ainasojan sanoista.

"= Posti aikoo käyttää rikkureita”, Kokko toteaa.

Hänen viestinsä jakaa myös SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, jonka mukaan ”suunnitelmat vuokratyövoiman ja muun rikkurityövoiman käyttämisestä lakon murtamiseen ovat täysin tuomittavia ja henkilöstöpolitiikan pohjakosketus Postilta”.

PAU on pyytänyt avukseen tukilakkoon myös muita ammattiliittoja. Noin 30 000 jäsenen PAU on keskusjärjestö SAK:n alainen liitto.

Posti on tiedottanut olevansa vailla virallista ilmoitusta lakosta. Yhtiö tiedottaa arvioiduista häiriöistä ja haitoista tarkemmin saatuaan PAU:n virallisen ilmoituksen.