SAK ilmoitti etukäteen linjaavansa perjantaina jatkotoimista Sipilän hallitusta vastaan, mutta varsinaisia päätöksiä ei lopulta tehty.

Keskusjärjestö SAK keskusteli irtisanomislain vastaisista lisätoimista 500 liittopäättäjän kokouksessa. Yhteistä linjausta konkreettisista jatkotoimista ei kokouksesta saatu, mutta taistelutahto tuli selväksi, Talouselämä kertoo.

SAK:n jäsenliittojen johtajat odottavat, että hallitus vetää irtisanomislakiesityksensä pois, ennen kuin paljastaa, mistä työllistämiskeinoista olisivat valmiita keskustelemaan.

Muutaman tunnin mittaisessa kokouksessa liittopäättäjät käyttivät useita tulikivenkatkuisia puheenvuoroja, joista monissa mainittiin yleislakko. Lue tarkemmin: Nyt puhutaan jo yleislakosta – ”Olemme valmiita”

Isommista johtajista Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen käytti painavan puheenvuoron.

”Mennään päätyyn asti, jos tarvitsee”, Kuntonen sanoi.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi, ettei neuvottelijana halua paljastaa, mistä neuvotellaan, ennen kuin hallitus vetää esityksensä pois.

”Katsotaan sitten, mitä tehdään”, Aalto sanoi ja sai tukea muilta liittojohtajilta, kuten Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtajalta Ann Seliniltä.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta katsoi, että ay-liike on nyt yhtenäisempi kuin aikoihin, kiitos Juha Sipilän (kesk) hallituksen.

Lue myös: SAK-yleisö räjähti nauruun Suomen Yrittäjien arviolle