Saksassa poliisi tutkii, oliko Borussia Dortmundin jalkapallojoukkuetta vastaan tehdyssä pommi-iskussa kyse islamistisesta terrorismista. Asiasta kertoo muun muassa Süddeutscher Zeitung.

Borussia Dortmundin jalkapallojoukkueen bussia vastaan hyökättiin tiistai-iltana, kun joukkue oli matkalla kohtaamaan AS Monacoa Mestareiden liigan ottelussa. Bussin lähellä tapahtui kolme räjähdystä.

SZ:n tietojen mukaan terrorismiepäilyjen taustalla on iskupaikan läheisyydestä löydetty yksipuolinen viesti, jossa luki ”Allahin nimeen, laupias ja armollinen”. Se viittaa myös Berliinissä joulun alla tehtyyn rekkaiskuun. Isis syyttää Saksaa sitä vastaan tehdyistä ilmaiskuista ja tämän vuoksi se kohdistaa iskuja saksalaisia urheilijoita ja muita julkisuuden henkilöitä vastaan.

Der Spiegel-lehden mukaan iskussa loukkaantui Borussia Dortmundin espanjalaispuolustaja Marc Batra, jonka ranne jouduttiin leikkaamaan. Lisäksi iskussa loukkaantui yksi poliisi, joka ajoi moottoripyörällä bussin rinnalla.

Poliisijohtaja Gregor Lange totesi aiemmin järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että kyse oli jalkapallojoukkueeseen kohdistetusta hyökkäyksestä.

– Toistaiseksi ei ole vielä selvää, mikä oli iskun konkreettinen syy, Lange ilmoitti poliisin tiedotustilaisuudessa Spiegelin mukaan.