Saksan sisäministeri Horst Seehofer on tarjoutunut eroamaan maan hallituksen turvapaikkapoliittisen riidan takia. Seehofer ei kuitenkaan toteuttanut uhkaustaan vielä sunnuntaina vaan sopi neuvottelevansa liittokansleri Angela Merkelin kanssa vielä viimeisen kerran maanantaina.

Seehoferin CSU ja Merkelin CDU ovat ajautuneet umpisolmuun kiistassaan turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä. Merkel katsoo, että CSU:n linjaukset toteutuisivat EU-johtajien vastikään tekemässä sopimuksessa, mutta Seehoferille EU:n toimet eivät riitä. Lue lisää: Eurooppa-neuvosto: Turvapaikanhakijoiden siirtyminen EU-maasta toiseen lopetettava

Deutsche Wellen mukaan Seehoferin puoluetoverit puhuivat puolueensa puheenjohtajan ympäri ja saivat ainakin viivästettyä tämän eroa. Sunnuntai-illalle odotettu Seehoferin tiedotustilaisuus, jossa hänen oli määrä antaa henkilökohtainen ilmoitus, peruttiin.

Seehofer vahvisti kuitenkin myöhään sunnuntaina medialle, että hän oli tarjoutunut eroamaan. Hän kertoi, että sunnuntain neuvottelut Merkelin kanssa eivät johtaneet mihinkään, joten kiistan ratkaisua ei ole näkyvissä.

CSU vaatii Saksaa käännyttämään jo rajalta pois turvapaikanhakijat, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa jostain muusta EU-maasta. Merkelin mukaan saman asian ajaisi Eurooppa-neuvoston sopimus Dublin-järjestelmän käytön tiukentamisesta ja turvapaikanhakijoiden EU:n sisäisen liikkumisen rajoittamisesta.

Lue lisää: Hallituskumppaneilta kylmä suihku Angela Merkelille: ”Se tarkoittaisi lähes varmasti hallituksen kaatumista”

Lue myös:

Kaatuuko EU:n suunnitelma maihinnousukeskuksista tähän? ”Rikkoisi lakeja”

Kai Mykkänen Angela Merkelin kirjeestä: ”Saksan maali on nyt etelän suunnalla”

Italian hallituksessa raju riita maahanmuuttajista: ”Tämä ei ole hyvyyttä vaan inhimillisyyttä”

Sisäministeri Mykkänen: Maihinnousukeskus voisi syntyä nopeasti EU:hun – Pohjois-Afrikan keskuksiin pitkä matka