Engadgetin mukaan Valkoisessa talossa pohditaan nyt vaihtoehtoa, jossa mustalle listalle päätyisivät kaikki kiinalaiset ”toistuvasti amerikkalaisia tekijänoikeuksia ja patentteja loukkaavat yritykset”. Huawein kohdalla käytettiin perusteena myös jättiyhtiön uhkaa kansalliselle turvallisuudelle. Uuden linjauksen mukaan sellaista ei enää vaadittaisi listalle päätymiseen.

Tietovuoto asiasta on jo ehditty kiistää viralliselta taholta valeuutisena, mutta Washington Post kertoo saaneensa tietoja asiasta useilta eri lähteiltä.

Mikäli pohdinta johtaa tekoihin, antaa se Yhdysvalloille melkoisia aseita kauppasotaan Kiinaa ja kiinalaisyrityksiä vastaan. Tällä hetkellä on vielä epäselvää millaisilla syillä listalle voisi päätyä.

Patenttioikeudenkäynnit sovitaan usein oikeussalien ulkopuolella, jolloin rikkomuksesta syytetty osapuoli ei virallisesti koskaan myönnä syyllisyyttään. Yhdysvaltain hallinto voisi kuitenkin näissä tapauksissa päättää yhtiön olleen syyllinen. Mikäli lukuisia kiinalaisyrityksiä alkaa päätyä listalle, voi Kiinan hallinnon vastareaktioita vain arvailla.

LUE MYÖS: