Hallitusneuvottelijat kokoontuvat tänään sunnuntaina Säätytalolle keskustelemaan salkkujaosta.

Hallitusneuvotteluita vetävä Antti Rinne (sd) kertoi perjantaina, että ministerin nimet ja ministerien määrä ovat sunnuntain asialistalla.

”Jos kaikki menee sillä tavalla kuin kuvittelen menevän, hallitus voisi olla nimitettynä ensi viikon lopulla”, hän sanoi.

Lue myös: Antti Rinne: ”Hallitusohjelma on paketissa - hallitus voisi olla nimitettynä ensi viikon lopulla”

Hallitusohjelma julkistetaan huomenna maanantaina. Iltalehti tosin julkaisi haltuunsa saaman luonnoksen siitä jo lauantaina.

Ekonomistien mukaan suurin kysymysmerkki julkisuuteen tulleissa tiedoissa liittyy työllisyyteen.

Lue tarkemmin: Yksi asia huolestuttaa talouden asiantuntijoita vuodetussa hallitusohjelmassa: ”Tämän takia olen ollut vähän huolissani”

Iltalehden paljastaman ohjelmaluonnoksen mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittinen linjaus edustaa Suomen Nato-suhteiden osalta jatkuvuutta, vaikka Nato-kirjausta Juha Sipilän (kesk) hallituksen ohjelmasta viilataankin.

Lue lisää: Näkökulma: Iltalehden paljastuksesta käy ilmi, että Antti Rinne ja Li Andersson ovat selättäneet pahimman Nato-kammon vasemmistossa

Hallitusohjelman sisällöstä sopuun pääseminen ei vielä tarkoita hallituksen syntymistä, sillä neuvotteluihin osallistuvien puolueiden päättävien elinten täytyy vielä hyväksyä ohjelma ja hallitukseen lähtö. Rinteen hallituksen synnyn edessä on erityisesti kaksi kysymysmerkkiä: hyväksyykö keskustan puoluevaltuusto ohjelman – ja millaisen tuloksen antaa vasemmistoliiton nettipohjainen, neuvoa-antava jäsenäänestys.

Keskusta asetti hallitukseen menolle kymmenen kynnyskysymystä, joista muun muassa maakuntamallin käyttö sote-uudistuksen pohjana on jo täyttynyt. Vasemmistoliitolla kynnyskysymyksiä on seitsemän.

Antti Rinteen mukaan hallitusneuvotteluissa mukana olevien puolueiden eduskuntaryhmät kokoontuvat ensi viikolla ”retriittiin” käsittelemään hallitusohjelmaa ja sen jälkeen sen hyväksyttäisiin puolue-elimissä.