Aiemmin pitkään perussuomalaisia edustanut Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho antoi Alma Median puheenjohtajatentissä medialle vinkin: älkää luoko mielikuvaa perussuomalaiset vastaan muut puolueet -asetelmasta.

Terho, joka muiden Sinisten tavoin irtautui perussuomalaisista kesällä 2017, otti asiaan kantaa, kun tentissä kysyttiin puolueiden suhtautumisesta hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Terho huomautti, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei tällaisessa asetelmassa ole ”piinapenkissä vaan paratiisissa”.

Terho varoitti synnyttämästä mielikuvaa kaksipuoluejärjestelmästä.

”Älkää tehkö sitä”, hän sanoi.

”Se [perussuomalaiset] on keskisuuri oppositiopuolue.”

Myös Halla-aho piti erikoisena, että ”kallista lähetysaikaa” käytetään yhden puolueen aseman pohtimiseen. Toisaalta hän oli valmis kuvaamaan Suomea kaksipuoluejärjestelmäksi, jossa perussuomalaiset edustaa kansallisia arvoja.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kuvasi Terhon kannanottoa ”sisäpiirin vinkiksi”. Hän halusi myös sanoa ääneen ”itsestäänselvyyden”, että Suomessa ei ole kaksipuoluejärjestelmää vaan tentissäkin on paikalla yhdeksän eduskuntapuoluetta eri linjoineen. Andersson oli Terhon kanssa samaa mieltä, että vaalitentissä ei tulisi puhua yhden puolueen asemasta suhteessa muihin.

LUE LISÄÄ ALMA MEDIAN TENTISTÄ: ”Katseet kohdistuvat kokoomukseen” – Oppositio hiillosti, Timo Soinille moitteita Sipilältä ja Orpolta