Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho on pettynyt Kaj Turusen loikkauspäätökseen ja toteaa luottamuksen hallituksessa kärsineen.

Turunen ilmoitti juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa loikkauksestaan. Lue lisää: Yllätyspaukku: Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Siniset varoittaa hallituskriisistä

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Sankelo myöntää, että nämä ovat monimutkaisia asioita.

–Kun riittävän paljon kolkutetaan, niin sitten ovi avataan.

Turunen sanoo, että hän harkitsi jo viime kesänä eroavansa puolueesta, mutta ajankohta ei ollut sopiva.

Terho kommentoi olevansa pettynyt Turusen loikkaukseen, joka oli täysi yllätys.

–Kokoomuksessa tämä hanke on ollut jo pitkään tiedossa ja ihmettelen todella tätä ajankohtaa, Terho totesi pitämässään pikaisessa tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

–En tunne näitä likaisia ja ikäviä yksityiskohtia miten tähän salailuun (liittyy) ja miten pitkään sitä on rakennettu.

Terhon mukaan Sinisten ryhmä "keskustelee kaikessa rauhassa erilaisista vaihtoehdoista". Terhon mukaan loikkaus ei vaikuta ainakaan myönteisesti tulevaan hallitustyöskentelyyn.

Vaikuttaako tämä millä tavoin soten etenemiseen?

–Ei tästä ainakaan mitään hyötyä ole, Terho sanoo Talouselämälle.

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen oli sanoissaan vielä kovasanaisempi ja kommentoi heti Lännen Medialle, että tilanne tarkoittaa hallituskriisiä, koska hänen mukaansa kokoomus on ”pelannut tällaista peliä” sinisten takana. Torvinen sanoi äkkiseltään pitävänsä mahdollisena, että hallitus jopa hajoaa.

Ilta-Sanomien mukaan sinisten puoluehallitus kokoontuu hätäkokoukseen pohtimaan puolueen asemaa hallituksessa. Torvinen sanoi Ilta-Sanomille esittävänsä kokouksessa vaihtoehtoa erota hallituksesta sisäisen epäluottamuksen takia.

Lähde: Talouselämä

Lue myös:

Näkökulma: Loikkari Kaj Turuselle löytyi ammottava markkinarako