Hallituspuolue perussuomalaisten kansanedustaja Sampo Terho arvioi radiossa Ylen Ykkösaamussa, että Suomessa keskustelu EU:sta eroamisesta on ajankohtaista seuraavien eduskuntavaalien yhteydessä. Tällä hallituskaudella se ei ole hänen mukaansa ajankohtaista, koska asiasta on päätetty jo hallitusneuvotteluissa.

–Ei ole odotettavissa, että tällä vaalikaudella olisi odotettavissa EU-kansanäänestystä. Seuraavissa vaaleissa sitten käydään sitä keskustelua, että tuleeko tämä eteen seuraavalla vaalikaudella, Terho sanoi.

Isossa-Britanniassa äänestettiin EU-eron eli Brexitin puolestatorstaina. Terholta kysyttiin, onko EU:sta eroamiseen aihetta Suomessa.

–Kyllä siitä on vaaleissa syytä keskustella. Tämä [Brexit] on hyvin merkittävästi EU:ta muuttava päätös. Tämä muuttaa myös EU-kritiikkiä ja sen sisältöä, eli kannattaako enää unelmoida EU:n uudistumisesta ja onko ainut mahdollisuus jatkaa integraatiota, Terho sanoi.

–Sitä haluan korostaa, että nimenomaan EU:n tulisi reagoida tähän tapahtumaan siten, että täytyy ymmärtää, että EU:n uudistuminen on täysin välttämätöntä. Tämä on niin vahva viesti kuin voi olla, että tämänkaltaista liittovaltiokehitystä ei hyväksytä kansalaisten keskuudessa ja nyt on lähdettävä kevyempään suuntaan, hän lisäsi.

LISÄÄ AIHEESTA: Ensimmäinen Brexit-laskelma julki Suomessa: Jokainen menettää 300 € vuodessa

LUE MYÖS: Raju Brexit-reaktio: ”Totaalinen taloudellinen ja poliittinen myrsky päällä”