Sampo Terho ei pyri jatkokaudelle sinisen tulevaisuuden puheenjohtajana. Siniset järjestää puoluekokouksen 8. kesäkuuta Espoossa, jossa puolue päättää uudesta johdostaan sekä puolueen uudistamisesta.

”En ole myöskään eurovaaliehdokas, joten käytännössä tämä tarkoittaa, että vetäydyn päivänpolitiikasta kun toimitusministerin tehtävät on hoidettu loppuun. Helsingin kaupunginvaltuutettu olen toki edelleen ministeritehtävien loputtuakin”, Terho kertoo blogissaan.

Terho kirjoittaa, että eduskuntavaalien tulos oli sinisille huono, ja puheenjohtaja kantaa siitä aina suurimman vastuun.

”Tarkan harkinnan jälkeen olen päättänyt, että nyt on uusien kasvojen ja tuoreiden ajatusten vuoro.”

Terho kertoo, ettei hänellä vielä ole uusia henkilökohtaisia suunnitelmia valmiina.

”Kaikki oli pelissä eduskuntavaaleissa, kuten pitääkin. Kerron uusista suunnitelmista, kun ne kehittyvät.”

Sinisten eurovaalikampanjan vetää itsekin ehdolla oleva varapuheenjohtaja Tiina Ahva. Puoluehallitus päätti perjantaina lisäksi, että hän hoitaa myös puheenjohtajan käytännön tehtäviä puoluekokoukseen asti.

Siniset julkaisee eurovaaliohjelmansa maanantaina.

“Siniset haluaa vähemmän mutta parempaa EU:ta. Erotumme vaaleissa sillä, että olemme ainoa EU-kriittinen puolue, jota äänestämällä ei tule samalla tukeneeksi Venäjä-mielisten puolueiden ryhmittymää Brysselissä”, Ahva linjaa tiedotteessa.

Sininen tulevaisuus perustettiin syksyllä 2017 sen jälkeen, kun Sampo Terho oli hävinnyt Jussi Halla-aholle perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa Jyväskylän puoluekokouksessa.

Puolue jäi huhtikuun eduskuntavaaleissa ilman yhtään kansanedustajaa. Sininen tulevaisuus sai yhteensä 29 959 ääntä.

Lue myös: Eduskunnasta pudonneet siniset kokoustivat - Sampo Terho IL:lle: ”Toiminta tulee jatkumaan”