Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, ettei ole harkinnut eroa hallintarekisterikohun keskellä.

Stubb kiisti jyrkästi valehdelleensa eduskunnassa. Hän on aiemmin myöntänyt käyttäneensä kyselytunnilla väärää lukua, jonka oli saanut omasta päästään. Stubb keskeytti hänelle kysymystä esittäneen Ylen politiikan toimittajan heti, kun sana valehtelu tuli esille. Stubb korosti, että valehteleminen on aina tahallinen teko. Oman näkemyksensä mukaan Stubb teki virheen, muttei valehdellut.

- En missään nimessä ole koskaan halunnut valehdella tai valehdellut eduskunnalle, arvostan sitä instituutiota, Stubb sanoi.

Stubb sanoi eduskunnassa viime torstaina, että 90 prosenttia hallintarekisteriä koskevista viranomaislausunnoista olisi myönteisiä. Todellisuudessa myönteisiä lausuntoja oli vain 10 prosenttia.

- Se, että olen käyttänyt virheellistä prosenttilukua eduskunnassa on valitettavaa, pyydän vielä kerran anteeksi, Stubb sanoi.

Hän totesi asemansa kokoomuksen puheenjohtajana olevan vahva. Luottamus ministerinä on Stubbin mukaan pääministerin ja varapääministerin päätettävissä. Pääministeri on Juha Sipilä (kesk.) ja varapääministerinä toimii ulkoministeri Timo Soini (ps.).

Stubbin mukaan valtiovarainministeriön viestintästrategiaa mietitään uudelleen ja siinä panostetaan avoimuuteen. Stubb totesi, että hallintarekisteriasiassa ministeriön viestintä ei onnistunut.

LUE MYÖS: Nyt tuli Stubbin ilmoitus – Hallintarekisteri kaatuu

LUE MYÖS: ”Stubbin toistuva kaava” – ”Muunneltu totuus” esillä jo kesällä