Pomon haukkuminen Facebookissa on sananvapauskysymys. Näin Yhdysvalloissa, jossa kansallinen työntekijöiden oikeuksia valvova elin aikoo viedä Connecticutilaisen ambulanssiyrityksen oikeuteen. Yritys antoi viime vuonna kenkää naiselle, joka oli haukkunut pomoaan Facebookin statuspäivityksissään.

Uutistoimisto AP kertoo, että nainen erotettiin toimestaan sen jälkeen, kun hän oli kollegojensa kanssa moittinut esimiestään Facebookissa. Työntekijää puolustavan lakimiehen mukaan ihmisillä tulee olla oikeus puhua työpaikkansa epäkohdista.

- Facebook on sama asia kuin kahvipöydässä tai vesipisteellä keskustelu, lakimies kommentoi.

Yhdysvaltain työntekijöiden oloja koskeva laki sallii työyhteisössä käytävän keskustelun työoloista, myös pomon kritisoimisen. Lakimiehen mukaan ambulanssifirma kiistää työntekijöiltään tämän oikeuden netissä.

- Tämä on ensimmäinen Facebookia koskeva työoikeusasia, mutta tuskin viimeinen, lakimies sanoi.

Ambulanssifirmassa työskennellyt nainen sai kenkää, kun hän oli saanut tehtäväkseen laatia vastauksen asiakkaan tekemään valitukseen. Nainen oli kokenut, että hänen esimiehensä ei tue häntä valitusasiassa ja viittasi esimieheensä psykiatrisena potilaana.

Yrityksen mukaan nainen irtisanottiin, koska hänen käytöksestään oli tullut kaksi erillistä valitusta kymmenen päivän sisään. Yrityksen edustajan mukaan nainen olisi saanut kenkää, vaikka hän ei olisi julkaissut Facebook-kommenttejaan.