Suurin oppositiopuolue sdp harkitsee välikysymyksen tekemistä Esperi Caren laiminlyönneistä käynnistyneen keskustelun seurauksena, kertoo puolueen puheenjohtajaa tuuraava Sanna Marin.

”Sdp harkitsee välikysymystä vanhustenhoidon tilanteesta. Viime päivien uutiset ovat järkyttäneet suomalaisia laajasti. Esperi Care on räikein esimerkki siitä, millaista inhimillistä kärsimystä huonolaatuinen hoito ja valvonnan epäonnistuminen voivat aiheuttaa”, Marin tviittaa.

LUE MYÖS: Viranomaisten Esperi-paperit paljastavat: Lääkkeet sekaisin, hoitajat uhkasivat lakolla, hoivakotia johdettiin 200 km:n päästä

Marinin mielestä välikysymyskeskustelussa olisi hyvä käsitellä myös sote-uudistusta.

”Sipilän hallituksen sote-markkinamalli ei paranna Suomen vanhushoidon tilaa. Viimeistään nyt hallituksen pitäisi herätä ja todeta, että ihmisten hyvinvointi ja terveys eivät voi olla kaupan. Ei voi olla niin, että verorahoja ei käytetäkään palveluiden laadun parantamiseen vaan ne viedään ulkomaisille pääomasijoittajille”, Marin sanoo tiedotteessa.

Välikysymyksen voi tehdä vähintään 20 kansanedustajaa. Sdp:llä on 35 kansanedustajaa.

Välikysymyksen tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa 15 päivän kuluessa. Sen jälkeen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään luottamuksesta.

LUE MYÖS: Näkökulma: Antti Rinne ja Li Andersson saivat Esperistä vaaliaseen