Hallitus valmistelee rajoituksia yksityisten tilojen kuten ravintoloiden sulkemisen osalta, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd) Twitterissä.

”Myös liikkumisen rajoittaminen on valmistelussa. Lainsäädäntömme on osoittautunut osan toimenpiteiden osalta jäykäksi”, hän tviittaa.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen totesi hallituksen infossa, että ravintoloiden sulkemiseen liittyen lainsäädännössä ei ole yleistä mahdollisuutta kieltää elinkeinotoimintaa. Timosen mielestä on näyttänyt siltä, että ravintoloiden sulkeminen edellyttäisi jonkin soveltuvan lain muuttamista ensin.

Marinin mukaan hallitus on valmis toimimaan kaikin tarvittavin keinoin epidemian hillitsemiseksi, terveydenhuoltomme kantokyvyn varmistamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

”Lainsäädäntömme asettaa hallituksen toiminnalle tiukat raamit ja valmistelu vie parhaimmillaankin päiviä aikaa”, Marin tviittaa.

”On selvää, että kriisin jälkeen on arvioitava tarkasti lainsäädäntömme uudistamisen tarpeet. Nyt toimimme kovassa aikapaineessa niiden välineiden varassa, joita meillä on käytössä. Tahdosta toimet eivät ole kiinni.”