Pääministeri Sanna Marin (sd) on ottanut kantaa hallituspuolueiden välillä kitkaa aiheuttaneeseen jalkapantakysymykseen.

”Hallitusohjelmaa koskevista muutoksista sovitaan aina yhdessä kaikkien hallituspuolueiden kanssa. Asian valmistelun yhteydessä voi hyvin selvitä, ettei jokin yksittäinen toteutusmuoto ole tarkoituksenmukainen. Tällöin tilanne käydään yhdessä läpi”, Marin muotoilee Twitterissä.

Hän viittaa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) tv-haastattelussa kertomaan tietoon, että turvapaikanhakijoiden jalkapantaseuranta ei ministeriön selvityksen mukaan vaikuta tarkoituksenmukaiselta. Keskustan kansanedustajat ovat hämmästyneet ministerin ilmoituksesta, joka on tulkittu Ohisalon irtautumiseksi hallitusohjelmasta. Ohisalo on kuitenkin itse tarkentanut, että hän kertoi vain ministeriön selvityksen tuloksen, jonka pohjalta hallitus myöhemmin tekee linjauksia.

”Hallitusohjelmassa linjataan, että ’säilöönotolle ja asumisvelvollisuudelle vaihtoehtoisena vähemmän rajoittavana ja yhteiskunnan kannalta tarkoituksenmukaisempana turvaamistoimena säädetään kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneen henkilön tekninen valvonta’”, Marin kirjoittaa.

”Hallitusohjelmassa ei ole määritelty, miten tekninen valvonta toteutetaan. Sisäministeriö on selvittänyt asiaa virkatyönä ja kysymys tuodaan myöhemmin hallituksen käsiteltäväksi kuten sisäministeri Maria Ohisalo on kertonut”, pääministeri jatkaa.

LUE MYÖS: