Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) kertoo saaneensa tappouhkauksen kevytautoja koskevan lainsäädännön lykkääntymisen vuoksi.

”Tiedän, että kevytautolainsäädännön voimaantulon lykkääntyminen harmittaa monia ja on erittäin valitettavaa, että tilanne on tämä. En silti olisi uskonut saavani asian johdosta tappouhkauksia”, hän kirjoitti sunnuntaina Twitterissä.

Ministeri toivoo malttia keskusteluun.

”Tulen ilmoittamaan kaikista uhkauksista turvallisuusviranomaisille. Toivon malttia keskusteluun, vaikka autoihin liittyvät asiat herättävätkin ihmisissä tunteita.”

Lue myös: Ministerin saama tappouhkaus puhuttaa: ”Joskus mietin, pitäisikö somesta luopua”

Marin kertoi myöhemmin Aamulehdelle saaneensa lauantai-iltana tekstiviestin, jonka lähettäjä uhkasi ajaa autolla ministerin päälle.

Suojelupoliisin esikuntapäällikkö Jyri Rantala toteaa, että Supo arvioi yleisellä tasolla valtiojohtoon kohdistuvaa uhkaa yhteistyössä Helsingin poliisin kanssa. Yksittäisten tappouhkauksien tutkinta kuuluu Keskusrikospoliisille tai paikallispoliisille, joka ministerin kyseessä ollen on yleensä Helsingin poliisi.

”Kaikkeen tämäntyyppiseen uhkaan reagoidaan, on kyse sitten ministeristä tai tavallisesta kaduntallaajasta”, Rantala sanoo Aamulehdelle.

Marinin päätös kevytautoja koskevan lain lykkäämisestä on saanut osakseen kovaa arvostelua.

Hän tiedotti perjantaina eduskunnassa, että kevytautolakia ei esitetä kumottavaksi. Sen sijaan Antti Rinteen (sd) hallitus pyrkii korjaamaan jo hyväksyttyä lakia, jonka oli tarkoitus tulla voimaan 1.11.2019. Marinin mukaan lausuntokierrokselle lähtee nyt lakiesitys, jossa kevytautolain voimaantuloa lykätään vuodella niin, että se tulisi voimaan 1.11.2020.

Lue lisää: Sanna Marinille kova ryöpytys: ”Harkitsee selkeästi EU-lainsäädännön vastaista autoalan lobbaamaa lakia liikenneturvallisuuden kustannuksella”

Liikenneministerinä vuosina 2005–2007 ollus Susanna Huovinen (sd) kertoo saaneensa myös tappouhkauksia ministeriaikanaan.

”LVM- asioista kansalaisilla paljon mielipiteitä, usein omakohtaista tietoa ja kokemusta. Nollasta sataan helppo kiihtyä. Ilman tappouhkauksia en minäkään selvinnyt tuosta ministeripestistä. Mikään ei oikeuta uhkailemaan ja pelottelemaan”, hän kirjoitti Twitterissä sunnuntai-iltana.