Pääministeri Sanna Marin (sd) on joutunut kommentoimaan väitteitä saunakokouksista myös Davosissa parhaillaan pidettävässä Maailman Talousfoorumissa.

Asia nousi esille paneelikeskustelussa, johon Marin osallistui.

”Emme tapaa naisten pukukopeissa tai harrasta pukukoppipuheita. Meillä ei ole kokouksia saunassa, tämä oli Time-lehden vitsi. Tosiasiassa me viisi naispuolista puoluejohtajaa olemme olleet saunassa yhdessä, mutta puhuimme kaikesta muusta, kuten perhe-elämästä”, Marin vastasi kysymykseen.

”Tarkoitus oli oppia tuntemaan toisemme paremmin. Minä ajattelen niin, että mitä paremmin tunnet ihmiset, joiden kanssa teet töitä, sen paremmin yhteistyö sujuu. Mielestäni on hyvin tärkeää, että meillä on myös epämuodollista sosiaalista elämää. Se auttaa saamaan asioita tehdyiksi muodollisissa kokouksissa”, hän jatkoi.

Lue seuraavaksi:

Saunominen nousi esiin, kun Marinia esiteltiin arvostetussa Time-lehdessä äskettäin. Suomessakin uutisoitiin Marinin kommentista, jonka mukaan hallituksen johto voisi nyt tehdä päätöksensä saunassa, kun koko puoluejohtajien viisikko koostuu naisista.

Lue lisää: