Puoluejohtajat tuomitsivat yksissä tuumin ex-pääministeri, kansanedustaja Juha Sipilään (kesk) kohdistuneen väkivallanteon Ilta-Sanomien puheenjohtajatentissä.

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi, että teko kohdistuu paitsi edustaja Sipilää, myös koko eduskuntaa kohtaan ja piti tekoa vakavana.

Myöhemmin keskustelussa Marin pyysi anteeksi Juha Sipilää koskevaa tviittiään, joka nostettiin tentissä esiin, kun keskustelu koski politiikan kielenkäyttöä.

”Päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaan vaan lähipiirinsä etua”, oppositiopoliitikko Marin tviittasi tammikuussa 2017.

”Pyydän tätä tviittiä anteeksi”, Marin sanoi nyt IS-tentissä.

”Jokaisen meistä pitää joka päivä olla rakentava ja valita sanamme huolella, koska sanat johtavat tekoihin”, Marin sanoi.

Sekä keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiittivät pääministeriä suorasta anteeksipyynnöstä. Orpo kertoi, että Terrafame-kohu, johon tviitti liittyi, vaikutti silloiseen pääministeriin.

”Viime vuosien aikana poliittinen puhe joka on kohdistunut Juha Sipilään on ollut kohtuutonta”, Saarikko sanoi tentin aikana.

Marinin viime kauden Sipilä-tviitti on ollut esillä ennenkin. Iltalehti on tiedustellut viime syksynä Marinilta, seisooko hän viestinsä takana yhä, muttei tuolloin saanut vastausta.

Tänään useat tiedotusvälineet ovat kertoneet, että Sipilään käytiin viime viikolla käsiksi eduskuntatalon lähellä.

”Ohitustilanteessa tönäisijä oli tunnistanut [kansanedustajan] ja tönäissyt selkään ohittaessaan ja antanut suullista palautetta”, kertoi eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola MTV:lle. Sipilä itse kertoo MTV:n mukaan, että häntä lyötiin kunnolla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti Sipilään kohdistunutta väkivallantekoa kommentoidessaan toivottavana, että jokaisen fyysistä koskemattomuutta kunnioitettaisiin.

”Suomessa rikosseuraamuksia tarkastellen ihmisen fyysisen koskemattomuuden hinta on halpa”, hän sanoi.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) oli Halla-ahon kanssa samaa mieltä. Hän myös korosti poliitikkojen vastuuta omasta kielenkäytöstään.

LUE MYÖS: