Pääministeri Sanna Marin (sd) on reagoinut sosiaalisessa mediassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen arvioon kulmikkaasta luonteestaan.

”Työt hoidetaan asiallisesti. Läheisimpien ihmisten kanssa voin töiden jälkeen toisinaan juoda oluen ja purkaa tuntoja. Kiroillakin. Siivoaminen ja perheen kanssa vietetty aika rentouttaa. Aatteen paloa on yhä, mutta kokemus on hionut kulmikkuutta”, Marin kirjoittaa Twitterissä.

Kuukausiliitteen laajassa henkilökuvassa käsitellään sitä, millainen Sanna Marin on kulisseissa. Pääministerin tuntevat kuvailevat jutussa Marinin ristiriitaisia puolia. Julkisuudessa hillitty Marin ei ole tätä aina kulisseissa. HS:n mukaan vahva johtaja Marin tuskastuu välillä muiden jahkailuun ja kiroilee paljon.

”Hän saattaa sanoa jostain ihmisestä aika pahastikin. Kun hermo menee, hän näyttää sen kyllä muillekin”, demarivaikuttaja kertoo HS:lle.

HS:n mukaan tällainen tilanne tuli vastaan talvella, kun hallituskumppanit olivat empivällä kannalla sitovasta hoitajamitoituksesta.

”Marin tuskastui ja purki sitä omiensa parissa. Moni demarikansanedustaja kuuli, kun Marin sätti Katri Kulmunia epävarmaksi ja päivitteli, johtaako Maria Ohisalo vihreitä vai vihreät Ohisaloa”, HS kirjoittaa.

Lue myös: